Honeywell R200C-2 szénmonoxid vészjelző

1 darab
Honeywell R200C-2 szénmonoxid vészjelző

Biztos védelmet szeretne elérni? Nyugodtan szeretne aludni minden éjjel? Családja biztonsága a legfontosabb? Akkor szerezzen be akár egy, akár több szénmonoxid vészjelzőt is háztartásába és szerelje fel őket a fűtőberendezések környékén. Nyugodt éjszakák, biztonság családjának!

Várható kiszállítás :
2024.07.16
Online ár:Az ár kizárólag webáruházunkban leadott megrendelés esetén érvényes!
18 203 Ft/darab
14 333,07 Ft+áfa/darab
darab
darab
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Honeywell R200C-2 szénmonoxid vészjelző

 

Szerintünk sokan nem is igazán tudják, hogy a legprofibban bekötött kazán, kandalló vagy kályha mellett is érdemes kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő jelzőberendezések használatára.
A füstérzékelők és tűzérzékelők mellett a szén-monoxid érzékelők és vészjelzők jelentik még a megoldást a nyugodt éjszakákra.


De mi is az a szén-monoxid?

 

A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, amely az emberekre és az állatokra úgyszintén veszélyes. A szénmonoxid a tüzelőanyag tökéletlen égésekor jöhet létre, éppen ezért nem árt felkészülni előre. Nem egyenesen arányos, hogy ha fával, szénnel, gázzal, vagy faszénnel fűtűnk, akkor szénmonoxid fog kerülni lakóterünk levegőjébe, de egy érzékelő-vészjelző beszerzésével nyugodt lehet az álmunk, nem kell tartanunk a mérgezés tüneteitől.


Megnyugtató biztonság

 

A Honeywell Home R200C-2 szénmonoxid vészjelzővel nyugodtan és biztonságosan élhetjük életünket. A készülék a kis mennyiségű szén-monoxidot is érzékeli a levegőben, ezt követően pedig jelzést ad le. Erre a jelzésre biztosan fel fogjuk kapni a fejünket! A legfontosabb teendő ilyenkor a szellőztetés, majd a fűtésszerelési szakember értesítése a problémáról.


A Honeywell co érzékelő felszerelése


A szénmonoxid vészjelző életet is menthet! Felszerelésénél érdemes figyelembe venni, hogy a szénmonoxid jellemzően először a légtér alsó rétegeiben jelenik meg. Éppen ezért most adunk néhány alapvető tippet a felszereléshez, de kérjük minden esetben olvassa el a dobozban található használati útmutatót is. 
A vészjelző készülék felhelyezését javasolt légzési magasságban elhelyezni. Mivel a szén-monoxid belégzése először rosszullétet, légzési nehézséget, majd akár halált is okozhat, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni a felhelyezés kapcsán.
Tehát a Honeywell Home R200C-2 szénmonoxid vészjelzőt ajánlott a kandalló, kályha, vagy kazán közvetlen közelébe elhelyezni. Sőt, amennyiben az ingatlanon belül több ilyen fűtőberendezés található, úgy mindegyikhez javasolt jelzőkészüléket is vásárolni.
Közvetlenül szekrény alá vagy ablak, ajtó elébe se kerüljön a Honeywell Home R200 CO szénmonoxid érzékelő. Figyeljünk oda, hogy a készülékbe ne kerüljön szennyeződés, mert az megakadályozza annak szabályszerű működését.

 

Hova ajánlott a szén-monoxid vészjelzőt felszerelni?

 

Mint minden vészjelző, jelzőkészülék és figyelmeztető készülék, úgy a szén-monoxid vészjelző is csak akkor tud megfelelően működni és megbízható biztonságot adni, ha megfelelően kerül felszerelésre és beüzemelésre. Nézzük is, milyen szempontok szerint helyezzük el:

-a szén-monoxid(CO) felfelé száll, de a levegővel elkeveredve mégsem mutat olyan rétegződést, mint például a földgáz; 

-a szén-monoxidakkor tud mérgezést okozni, ha belélegezzük, ezért légzési magasságban érdemes elhelyezni. Mivel a tüneteket éjszaka nehezebb észrevenni, ezért a legzési magasság megállapításánál az ágyban fekvő magasságot vegyük figyelembe.

-olyan helyre jelezzük a vészjelzőt, hogy annak riasztási hangját a hálószobánkban is hallhassuk

-a fentiek alapján javasolt a vészjelzőt a kandalló, kazán vagy kályha közelében elhelyezni

 

Hogyan NE szereljük fel a szén-monoxid vészjelzőt?

 

-ne szereljük fel épületen, rendeltetési helyisége kívül
-ne helyezzük szekrény alá, falbeugrók közé

-ne szereljük közvetlenül a tűzhely fölé, a mosogató fölé, mellé vagy alá

-ne szereljük nyílászárók közelébe, klímaberendezés, páraelszívó közelébe, mivel ezek környezetében a légáramlat, huzat befolyásolhatja az érzékelést

-ne szereljük közvetlenül bútorok mellé, függöny mögé

-ne szereljük fel olyan helyre, amely nehezen takarítható, mert a készüléken, készülékben összegyűlő por és kosz akadályozhatja annak működését

-ne alkalmazzuk olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet -10˚C alá csökkenhet vagy +45˚C fölé emelkedhet


----
Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden termékünknél általunk készített, valós fotók álljanak rendelkezésre vásárlóinknak a döntés és a vásárlás megkönnyítése érdekében. Mindazonáltal előfordulhatnak olyan esetek, amikor a különböző gyártók a képeken szereplő termékeket előzetes jelzés nélkül megváltoztatják, vagy más színben küldik meg számunkra. Kérjük, amennyiben fontos Önnek, hogy egy árucikk pontosan milyen színű, meddig menetes a szára, milyen anyagból készült, vagy a szélétől hány milliméterrel található egy lyuk, akkor megrendelése leadása előtt vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Hasonló termékek
10 252,7 Ft/darab
8 072,99 Ft+áfa/darab
Adatok
készlet
1 darab
Cikkszám
vmb_05719
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!