Sodronykötél 6mm horganyzott

50 méter
Sodronykötél 6mm horganyzott
Sodronykötél 6mm horganyzott
Sodronykötél 6mm horganyzott
Sodronykötél 6mm horganyzott
Sodronykötél 6mm horganyzott
Sodronykötél 6mm horganyzott

Nincs szüksége egész tekercsre? Vásároljon 6mm vastagságú horganyzott sodronykötelet méterre vágva. A kívánt hosszban, házhozszállítással! Vásároljon otthonából, biztonságosan, akár néhány kattintással!

Várható kiszállítás :
2024.07.23
Online ár:Az ár kizárólag webáruházunkban leadott megrendelés esetén érvényes!
713 Ft/méter
561,42 Ft+áfa/méter
méter
méter
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Drótkötél

A drótkötelek kialakulását a sodrott, kender, és egyéb növényi részekből készített kötelekig vezethetjük vissza. Ezeket az egyszerű, de nagyszerű eszközöket már évszázadok óta használja az ember, feladatuk pedig legtöbbször nehéz tárgyak mozgatása, vagy nehéz tárgyak statikus, hosszú távú rögzítése volt. Ez a szerep a mai napig sem sokban változott, mindössze annyiban, hogy a kötelek sokkal specifikusabbá váltak, így a 21. században már minden munkafolyamathoz megtalálhatjuk az ahhoz leginkább passzoló kötélfajtát. A kötelek azért is tudtak igen gyorsan teret hódítani nem csak az ipari, a kereskedelmi, a turisztikai, vagy akár a háztartási használatban, mert hajlékonyságuk, és magas húzószilárdságuk miatt megbízható társai voltak minden területnek.

Ezekből a teljesen egyszerű kötelekből fejlődött ki az ipar és az anyagmegmunkálás előrelépésével az acélból, drótból készült sodrott kötél, azaz a drótkötél.

 

Sodronykötél

A sodronykötelek biztonságos és gazdaságos munkavégzést garantálnak.

A sodronykötél acél, vagy más fém szálaiból készített sodrat. Nagy szilárdságú, vékony elemi szálakból áll. A sodrás technikájának és a sodronykötél keresztmetszetének változtatásával az idők folyamán sokféle szerkezetű és tulajdonságú típus alakult ki.

 

A drótkötél különböző felhasználási területei

A sodronyköteleknek több különböző fajtája létezik, amelyek nagy része egy-egy munkafolyamatra specializálódott. Más drótkötél kerül azok felszerelései közé, akik fakitermeléssel foglalkoznak, más azoknak, akik kőbányákban dolgoznak, hajóznak, halásznak, de más drótkötél való a munkagépekhez, a felvonókhoz, és a különböző emeléstechnikai munkálatok során is más fajta sodronykötél a kívánatos.

Leggyakoribb felhasználási módja az átlag háztartásokban, kertészetekben azonban nem más, mint a sodronykötél korlát készítése. Modern, letisztult és nagy teherbírású kialakítása miatt a lépcsőházak, feljárók kedvelt szerkezetei.

A sodrony drótkötél korlátok egyedi, modern megjelenést kölcsönöznek épületeinken, a hatás letisztult, a sodrony szerkezete és vékonysága miatt akkor sem fogja zsúfoltságával bántani a szemünket, hogy ha nem hagyunk közötte nagy réseket. A drótkötél, mint alapanyag jól együtt használható mindenféle anyaggal, fával, de acéllal és rozsdamentes acéllal is gyönyörűen megállja a helyét.

Tökéletes választás lehet abban az esetben a teraszokra is, hogy ha az üvegezett megoldás túl költséges lenne, vagy a szerkezet nem engedi meg az efféle beépítést. A kilátást nem akadályozzák, ugyanakkor biztonságot nyújtanak. Kisgyermekes családoknál fokozott óvatossággal alkalmazható.

Ezek a horganyzott termék változatok jól megállják a helyüket abban az esetben is, amennyiben nagy távolságokat kell áthidalni, felhasználásuk ilyen helyeken sokkal jobban javallott, mint a szűk lépcsőházakban. Válassza nyugodt szívvel olyan egykarú lépcsők mellé is, ahol a korlát nem a plafonban kezdődik, remekül működik.

Ezek a horganyzott termékek jól használhatóak elkerítésekhez is. Gondoljunk csak arra, hogy számos állatkertben a látogatók nem mehetnek teljesen közel az állatok kifutójához. Ahhoz, hogy átláthatóan, de áthatolhatatlanul ki legyen számukra jelölve a megfelelő hely a nézelődésre előszeretettel alkalmaznak drótköteleket. Tanösvények kijelölésénél is jó hasznát veheti.

Alkalmazására akkor is sor kerülhet, ha kisebb tartószerkezeteket szeretnénk kifeszíteni. Használatához mindenképpen szükség van bilincsekre, illetve feszítőkre is. A drótkötél fajták minimális vásárolható mennyisége, 1 méter.

 

Sodronykötél rögzítés - drótkötél kiegészítők

A drótkötél legfőbb kiegészítői a drótszív és a kötélbilincs. Mind a két termék típus több méretben is megtalálható online barkácsboltunk kínálatában, így minden sodronykötélhez megtalálhatja a hozzá illőt.

Annak érdekében, hogy biztosan jó hosszban rendelje meg a horganyzott sodronykötelet munkálataihoz mindenképpen ajánlott pontosan felmérnie a területet, ahova kerülni fog. Mindazonáltal azt javasoljuk jobb, ha inkább van pár méterrel több otthon, mint ha elfogy és nem tudjuk befejezni, amit elterveztünk. Ennek érdekében rendeljen akár egész tekerccsel, a cipekedéssel úgysem kell bajlódnia, házhozszállítás esetén a raktáron lévő terméket egyenesen otthonához szállítja futárszolgálatunk.

A Kötőelem főmenü alatt megtalálhatja mind a sziloplaszt, purhab, mind a csavar kategóriák részletes termék kínálatát is. Nálunk a csavarokat is megvásárolhatja nem csak dobozonként, hanem darabonként is, akár mennyiségi kedvezménnyel. A cikkszám alapú rendezés és keresés pedig megkönnyíti a dolgát, hogy könnyedén visszanavigálhasson látogatásai során a kedvenc termékek oldalára.


----
Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden termékünknél általunk készített, valós fotók álljanak rendelkezésre vásárlóinknak a döntés és a vásárlás megkönnyítése érdekében. Mindazonáltal előfordulhatnak olyan esetek, amikor a különböző gyártók a képeken szereplő termékeket előzetes jelzés nélkül megváltoztatják, vagy más színben küldik meg számunkra. Kérjük, amennyiben fontos Önnek, hogy egy árucikk pontosan milyen színű, meddig menetes a szára, milyen anyagból készült, vagy a szélétől hány milliméterrel található egy lyuk, akkor megrendelése leadása előtt vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Hasonló termékek
1 436 Ft/méter
1 130,71 Ft+áfa/méter
519 Ft/méter
408,66 Ft+áfa/méter
13 629,01 Ft/tekercs
10 731,5 Ft+áfa/tekercs
191 Ft/méter
150,39 Ft+áfa/méter
Adatok
készlet
50 méter
Cikkszám
vmb_04768
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2023.09.11 10:29
 - Gergő
Megfelelő minőség, a leírt paramétereknek megfelel. Előnyök: - Hátrányok: -
2021.07.13 19:06
 - Fazekas Aliz
Prima minőség Előnyök: - Hátrányok: -