Blog

A hangyák az Ön életét is felbolygatják?

2023.07.24 07:00
A hangyák az Ön életét is felbolygatják?

Elmondhatjuk, hogy a hangyák jelenléte a természetben nagyon is hasznos. Egyes szituációkban erős védelmezői szerepet tölthetnek be (pl. a kertben). De mit tegyünk akkor, ha épületen belül találkozunk velünk, és zavarnak minket? Mutatjuk a lehetőségeket, hogy mikkel védekezhetünk ellenük az otthonunkban!

A kisebb-nagyobb lyukakon, repedéseken át vígan közlekedhetnek a különböző fajtájú, színű és méretű hangyák is a lakásunkban. Ha találkozunk velük, érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk a különböző ételmaradékokra: ne hagyjunk elöl semmit, és a kukába is csak akkor dobjuk ki ezeket, ha annak a teteje teljesen zárható, azaz semmilyen módon nem hozzáférhető.

A következő lépés a megfigyelés: honnan hová haladnak a hangyák, és merrefelé lehetne terelni őket? Használhatunk olyan természetes módszereket a terelésre mint pl. a cukros víz vagy a menta és a levendulaolaj. Csepegtessünk ezekből oda, ahová szeretnénk terelni a hangyákat, és figyeljük meg, hogy jól gondolkodtunk-e! Követik a cseppeket? Mind egy irányba haladnak? Akkor szépen lassan, fokozatosan kitessékelhetjük őket ezekkel a módszerekkel az otthonunkból.

Ha ezek nem válnának be, akkor sajnos muszáj lesz bekeményítenünk, és komolyabb módszerekhez folyamodnunk. A következő lépcsőfok a hangyairtásban, ha a szódabikarbónát összekeverünk cukorral. Ennek az egyvelegnek puffasztó hatása van a hangyákra nézve, ezért ha elfogyasztják, akkor biztosan el is telítődnek, ezáltal el is pusztulnak.

És még innen is van feljebb, ugorjunk a még kevésbé barátságos megoldásokhoz! A hangyák ellen választhatunk azonnali hatást garantáló hangya- és csótányirtó aeroszolt, amit közvetlenül a bolyra vagy a masírozó példányokra fújhatunk. Az aeroszolban lévő anyagok egyrészt kiirtják a hangyakolóniát, másrészt akár heteken át távol tartják az újabb hangyaféléket is az otthonunktól. Hasonló hatású a rovarirtó permet is,melyből akár olyat is választhatunk, ami a hangyákon túl a szúnyogokon át szinte a legtöbb rovar ellen bevethető.

És végül, de nem utolsó sorban hangyairtó csaléteket is választhatunk a hangyák ellen, melynek legnagyobb előnye, hogy a hangyák nemcsak elfogyasztják, de be is viszik a fészekbe, ahol a többiek is ehetnek a csalétekből. Ezáltal biztosított, hogy nem kell megkeresnünk a fészket, mert a hangyák maguk szállítják oda a mérget minden társuknak, így végleg elhárul a veszély.

Számoljon le Ön is az otthonában lavírozó hangyákkal! Rendeljen hangyairtó termékeinkből!

Ha július 31-éig leadja a rendelését, és a vásárlása meghaladja a 20.000 forintot, akkor a kiszállítás teljes költségét mi fogjuk állni. Csapjon le az akcióra!

A Facebookon és az Instagramon egyaránt várjuk kedves vásárlóinkat. Ha eddig még nem tette volna, kérjük, kövesse be és like-olja az oldalainkat!

4 darab
1 733 Ft
Egységár: 3 466,01 Ft/liter
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
7 darab
1 094,99 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek