Blog

Amikor a természet pihenni tér, a gazdák, kertművelők dolga megsokszorosodik. Ebben az időszakban nemcsak a hidegre érzékeny virágokat kell fedett helyre vinni, de az elhullott faleveleket is rendszeresen gereblyézni kell. A tél beköszönte előtt a legtöbb gyümölcsfa és rózsatő is metszésre szorul. Ehhez pedig mindenképp szükségünk lesz egy éles, lehetőleg keskeny pengéjű metszőollóra.

Otthonunk biztonságát számos tényező befolyásolja. A nyílászárók minősége, az elhelyezkedés vagy éppen a riasztó-, esetleg kamerarendszer megléte vagy hiánya. A lakás vagy ház védelme azonban a záraknál kezdődik, hiszen elsődleges védvonalat jelentenek az illetéktelen behatolókkal szemben. Ha jól választ, nem csak szeretteit és értékeit tudhatja biztonságban, de még kényelmesebbé teheti otthonát, és még a rezsiszámlából is lefaraghat. Blogbejegyzésünkben hasznos tanácsokat adunk a zárválasztással kapcsolatban.

Kerti szerszámok a tökéletes kertért

A kert folyamatos törődést, odafigyelést igényel – ennek pedig nem csupán a ráfordított időben, hanem a növények értő gondozásában és nem utolsósorban a minőségi anyag- és eszközhasználatban is meg kell mutatkoznia. Ha kertészkedésre adjuk a fejünket, mindenképp be kell szereznünk minden szükséges szerszámot, és azok nívóját illetően sem elégedhetünk meg kompromisszumos félmegoldásokkal. Ezzel nemcsak a munkánkat könnyíthetjük meg, de egyúttal azt is biztosíthatjuk, hogy kertünk flórája (és ezáltal faunája) hosszú távon is életerős és szemet gyönyörködtető legyen. De mi alapján válasszuk ki az optimális kerti szerszámokat?

Bár lassan itt az ősz, a moszkitószezon még korántsem ért véget. Sőt, az egyre melegebb időjárásnak köszönhetően akár októberben is találkozhatunk az agresszív vérszívókkal, így még most sincs késő gondoskodni a megfelelő védelemről. Igen ám, de vajon hogyan tehetjük lakásunkat hatékonyabban szúnyogmentessé: rovarriasztóval vagy szúnyoghálóval? Erre a kérdésre keressük a választ aktuális blogbejegyzésünkben.

PVC idomok

PVC csövekből gyorsan és olcsón építhető ki szennyvíz- vagy akár csapadékelvezető hálózat, amely hosszú évtizedeken át megbízhatóan látja el a feladatát. A PVC mint anyag számtalan előnnyel rendelkezik: a hosszú élettartamon túl a korrózió- és kopásállóság is mellette szól, és alkalmazása esetén vízkövesedéssel sem kell számolni. Remekül bírja a nagy nyomást, ebből adódóan pedig kifejezetten biztonságos a használata.

Kertlocsolás

Bár az idei nyár eddig kegyes volt hozzánk csapadék szempontjából, napjainkban semmire nincs garancia az időjárás szempontjából. Éppen ezért érdemes felkészülni egy hosszabb szárazabb időszakra, hiszen akár idén, akár a jövőben bőven lehet még részünk aszályban. Egy jól kiépített locsólórendszerrel megóvhatjuk a veteményest, a gyümölcsöst vagy éppen a dísznövényeket és a pázsitot a kiszáradástól. Ehhez pedig nem is kell vagyonokat költenünk – feltéve, ha okosan és jó helyről vásárolunk. Lássuk, milyen eszközökkel és kiegészítőkkel segítünk Önnek!

Madárkalitka, ketrec

A ponthegesztett háló rendkívül hasznos, már-már nélkülözhetetlen kellék azok számára, akik akár hobbiból, akár gazdaként madarakat, baromfikat, kisebb állatokat tartanak. Biztonságos és strapabíró ketrecek, kalitkák és röpdék alakíthatók ki belőle, amelyek hosszú éveken keresztül maradéktalanul látják el feladatukat.

Kempingezéshez

A családi nyaralás sokféle formát ölthet, hiszen választhatjuk a wellness-szállodák nyújtotta kényelmet, vagy akár a természet lágy ölén is megszállhatunk. Akik ez utóbbira esküsznek, vallják, hogy egy jó kempingezésnél semmi nem hozza jobban össze a családot, sőt akár a barátainkkal is sátrat verhetünk az ország legszebb pontjain. Ahhoz azonban, hogy kaland valóban élmény legyen, érdemes jó előre beszerezni a szükséges kiegészítőket. Ebben nyújtunk most segítséget, webshopunkban pedig minden említett kempingfelszerelést meg is vásárolhat.

Gipszkarton

Használhatjuk térelválasztásra vagy más belsőépítészeti munkálatokra, a gipszkarton könnyű alkalmazhatóságával semelyik építőanyag nem veheti fel a versenyt. Alább összefoglaljuk, hogy miért érdemes gipszkartonnal kivitelezni a terek átrendezését.

Kerékpárhoz

Az idei nyár idáig elég szeszélyes: hol a tomboló kánikula, hol a folyamatos esőzés nem teszi lehetővé a biciklizést. Bízzunk benne, hogy a hátralévő hetek kegyesebbek lesznek a kirándulókhoz, azonban a köztes időt is eltölthetjük imádott kétkerekűnkkel. A garázsban vagy az udvaron bármilyen időben elvégezhetjük a szükséges ellenőrzéseket, hogy aztán biztonságosan vághassunk neki a túráknak. Lássuk, mit kell csekkolni a cangán!

Ötrétegű csövek

Az ötrétegű csövek sokrétű alkalmazhatóságuk révén ma már az épületgépészetben legtöbbször használt csőfajtának számítanak. Ezekben a csövekben a középső alumíniumbetétet egy-egy polietilénréteg fogja közre, közöttük pedig hőálló ragasztót alkalmaznak kötőanyagként. Ebből következően a minőségi ötrétegű csövek mind a műanyag-, mind a fémcsövek jó tulajdonságaival bírnak, sőt együttes alkalmazásuk még járulékos előnyökkel is jár. Amellett, hogy alaktartóak és könnyen hajlíthatóak, a korrodálódástól, illetve a hőtágulás vagy a csöveket érő nyomás negatív hatásaitól sem kell tartanunk.

Árnyékoló háló a mezőgazdaságban

A klímaváltozás hatásai tagadhatatlanok, az egyre szeszélyesebb időjárás pedig a mezőgazdaságra is komoly hatással van. Nemcsak a nagyipari termesztésre kell persze gondolni, a kiskertben vagy a balkonon kialakított veteményes is könnyen megszenvedheti az egyre durvább és hosszabban tartó hőhullámokat. Bár sok növény kifejezetten jól tűri a perzselő napfényt, más termények számára végzetes lehet a dolog. Szerencsére van megoldás, és ehhez még csak vagyonokat sem kell költenünk: egy árnyékoló háló felszerelésével megfelelő klímát biztosíthatunk a veteményesben!

Szúnyogháló típusok

Szúnyoghálókat elsősorban moszkitók és kisebb rovarok távoltartásának céljából szoktunk felszerelni. A szövedékek azonban multifunkcionálisabbak annál, mintsem hogy csak az ablakokra vagy az ajtókra rögzítve vigyázzák nyugalmunkat a tavaszi és nyári időszakban. Mindegy, hogy fém, üvegszálas vagy öntapadós szúnyogháló van otthon elfekvőben, számos dologra felhasználhatók a feleslegessé vált, kallódó darabok. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre. Olvassa tovább cikkünket, és gyűjtsön inspirációt!

Biztonságos kerékpározás

Végre itt a nyár, a valódi jó idő, így aztán itt az idő kétkerékre pattanni. Nincs is jobb, mint bringával járni munkába, vagy a hétvégén elkirándulni a hegyekbe, a tópartra. Ahhoz azonban, hogy a tekerés ne csak élménydús legyen, de biztonságos is, nem árt figyelembe venni néhány tanácsot. Blogbejegyzésünkben öt tippet adunk, melyek megszívlelésével mindig, mindenhonnan épségben érhetünk majd haza.

Egy kisebb-nagyobb dugulás a konyhában vagy a fürdőben igencsak bosszantó lehet. Főleg, ha az ember nem áll úgy anyagilag, hogy cseréltesse a lefolyót vagy szakembert hívjon a tisztításhoz. Szerencsére ilyenkor sincs minden veszve, hiszen számos házi praktikát ismerünk, melyekkel gyorsan és főleg olcsón szabadulhatunk meg a csöveket eltömítő szennyeződéstől. Aktuális cikkünkben a leghatékonyabb „csináld magad” módszereket mutatjuk be.

Szúnyoghálóink

Az elmúlt hetek esős időjárása jót tett ugyan a földeknek és a mezőgazdaságnak (a májusi eső aranyat ér!), ugyanakkor a szúnyogszaporulat számára is kedvező feltételeket jelentett. Érdemes tehát komoly invázióval számolni a következő hónapokban, és célszerű már most elkezdeni a felkészülést a vérszívók távoltartására. Egy jó szúnyogháló aranyat ér a nyári napokon – igen ám, de milyen is pontosan a jó szúnyogháló? Erre a kérdésre keressük a választ aktuális blogbejegyzésünkben.

A családi kedvenc rengeteg örömmel ajándékoz meg minket nap mint nap, vannak azonban esetek, amikor el szeretnénk zárni négylábú barátunkat. Például ha vendégek jönnek, kerti munkát végzünk, vagy ha a blöki ellenséges az idegenekkel. Egy kutyakennel segítségével könnyen megoldhatjuk a kérdést, ráadásul – ellentétben a láncra kötéssel – az elkerített terület igazán állatbarát megoldás is.

Gipszkarton polcok

Miért szeretjük a gipszkartont?

A gipszkarton talán a legsokoldalúbb termék a belsőépítészetben használt alapanyagok között. Felsorolni is nehéz, mi mindenre alkalmazható az álmennyezettől kezdve a válaszfalakon át az egyedi térelválasztókig és polcokig. Könnyű kezelhetősége miatt sokszor még különösebb szakértelmet sem igényel a felhasználása, így adott esetben elegendő néhány ügyes kéz a lakás gyors és koszmentes átalakításához. További előnye, hogy remekül szigetelhető és egyszerűen festhető.

Ötrétegű cső

Az ötrétegű csövek előnyeit aligha kell ecsetelni: az épületgépészetben mára lényegében nélkülözhetetlenné váltak, hiszen sokoldalúak és tartósak, ráadásul könnyű velük dolgozni. Népszerűségüknek köszönhetően számos típussal és márkával találkozhatunk a polcokon, nem mindegy azonban, hogy mikor melyiket választjuk. Blogbejegyzésünkben a legfontosabb paramétereket vesszük górcső alá, ezzel is megkönnyítve a vásárlást.

    

Lassan beköszönt a május, vele együtt pedig a jó idő. Indulhat a strandszezon, a nyaralónál a fűnyírás, a fagyizás, a kellemes baráti sörözés, és persze a kerti grillpartik. A nyárelő azonban mást is hoz magával – és ez már kevésbé kellemes, mint az említett dolgok. Lassan ugyanis a szúnyogok is felébrednek téli álmukból, hogy idegesítő zümmögésükkel megfosszanak minket a nyugodt estéktől, fájdalmas csípésükkel pedig állandó vakarásra késztessenek minket. Egy minőségi szúnyoghálóval legalább a lakásunkat moszkitómentes övezetté alakíthatjuk, nem mindegy azonban, milyen típust választunk. Blogbejegyzésünk célja, hogy támpontokat adjon a választáshoz.