Blog

Téli autókészültség: miket tartsunk mindig a kocsiban?

Jól láthatósági mellény, pléd, hókaparó, hókefe – csak, hogy néhányat említsünk azok közül a termékek közül, amiket ha nem is kötelező, de erősen ajánlott télen a kocsiban tartani. Összeírtunk egy komplett listát erről. Nézze meg, mert életmentő lehet!

Hosszabbítók és elosztók nem csak karácsonyra

Ne aggódjon, nem kell azért hosszú órákon át a boltokban bóklásznia és a kasszáknál sorban állnia, hogy beszerezze a karácsonyra szükséges hosszabbítókat, elosztókat. Online webshopunk minden percben nyitva áll és az Ön rendelkezésére áll. Válogasson kínálatunkból!

Kertészeti előkészületek a télre

Pontosan tudja, hogyan védekezzen hatékonyan a hideg ellen? Akár van már konkrét terve a védekezésre, akár nincs, érdemes elolvasnia erről szóló cikkünket. Ugyanis szorít minket az idő: tombol az ősz, és nyakunkon a tél. Ne késlekedjen!

A LED kandallók nyomában

Manapság egyre népszerűbbek a LED kandallók. Utánajártunk, hogy miért szeretik annyira a vásárlók, és hogy mi az a 5 top tulajdonság, amiért úgy gondolják, Önnek is megéri egyet beszerezni az otthonába. Cikkünkben bővebben írunk erről. Ne menjen sehova, olvasson tovább!

Üss vagy fuss! – így védekezzünk a rágcsálók és az egyéb kistestű állatok ellen

A tapasztalat azt mutatja (legyen szó az életnek bármely területéről), hogy jobb, könnyebb és talán célszerűbb is megelőzni a különböző problémákat, mint utólagosan elsimítani vagy kezelni. Így van ez akkor is, ha rágcsálók vagy egyéb állatok ólálkodnak a házunk körül. Mutatjuk, hogyan lehet őket távol tartani az otthonunktól!

Minőségi Extol gépek otthona

Extol Industrial gépeinket azoknak ajánljuk, akik profizmusra hajtanak a munkájukban vagy az otthon végzett tevékenységek terén. Ismerje meg Ön is rendszeresen megújuló Extol kínálatunkat, és tudjon meg többet a termékekről legfrissebb blogbejegyzésünkből!

Így ne ŐSZ(üljön) meg a kerti munkában

A kertművelők között akad olyan, aki már elkezdte összeírni, hogy milyen teendői lesznek ősszel a kertben. Idén mi is kivesszük a részünket a munkából. Komplett listával készültünk az őszi feladatokról, ami reméljük, hogy Önnek is támpontot ad!

Készüljünk együtt a csőszigetelésre!

Nem akarjuk mi az ördögöt a falra festeni, de valakinek sajnos ki kell mondania: tetszik vagy sem, hamarosan elkezdődik a fűtésszezon. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy gondoskodnunk kell a fatüzelésű fűtésrendszerünk megfelelő működéséről, valamint annak szigeteléséről is. Mutatjuk, hogy a Vasműszakibolt milyen termékeket ajánl ehhez!

Mindent ment: a sokoldalú szilikon

A szilikon talán az egyik legösszetettebb termék a kínálatunkban, amit beltéren és kültéren egyaránt használhatnak vásárlóink. Ismerje meg Ön is közelebbről!

Purhab, a ragasztó-tömítő anyagok királya

Ha néhány évtizeddel ezelőtt valaki azt mondja, lesz egy olyan anyag, amivel mindent is rögzíthetünk szinte mindenhova, és tömítésben is verhetetlen lesz, akkor nem hittünk volna a fülünknek. Ma ezt az anyagot purhabnak hívjuk. Lássuk, mivel érdemelte ki ez a „csodaszer” a ragasztó-tömítő anyagok királya címet!

A hangyák az Ön életét is felbolygatják?

Elmondhatjuk, hogy a hangyák jelenléte a természetben nagyon is hasznos. Egyes szituációkban erős védelmezői szerepet tölthetnek be (pl. a kertben). De mit tegyünk akkor, ha épületen belül találkozunk velünk, és zavarnak minket? Mutatjuk a lehetőségeket, hogy mikkel védekezhetünk ellenük az otthonunkban!

Ez bizony vérre megy!

Nem, ez a bejegyzés nem egy új thriller beharangozója. De maga a téma komoly, valószínűleg ezért is üti fel a fejét olyan gyakran (különösen nyáron). Hogyan védekezzünk hatékonyan a szúnyogok ellen (szúnyoghálón túl)? Már soroljuk is!

Úszógumi, matrac, medence javítás házilag

Hivatalosan is megkezdődött a nyár: véget ért az óvoda, az iskola, megszaporodtak a fagylaltok és a jégkrémek a boltok polcain, és a hőség is felütötte a fejét. Ez pedig nem jelent mást (legalábbis nagyon reméljük), mint sok-sok ejtőzést, fürdőzést és nyaralást

…már csak a matracot kellene addig megjavítani…valahogy…

Top 3 kiegészítő grillezéshez

A grillszezon már javában zajlik. Jobbnál jobb húsok sercennek, és finomabbnál finomabb zöldségek párolódnak a tárcsákon. Jól hangzik… ha nem számítjuk a felkészülést és az utómunkálatokat…kész rémálom! De nem kell, hogy az legyen, ha Ön is bebiztosítja magát ezzel a 3 grill-kiegészítővel!

Fogja erős kézzel (és hálóval) a szúnyogokat!

Milyen lehet az élet szúnyogok nélkül? Azok már pontosan tudják, akik szúnyoghálókkal védik az otthonaikat. De mi lesz azokkal, akik még csak most kezdik a védekezést a vérszívók ellen vagy akik korábban lesérültek a harcban? Mi senkit nem hagyunk hátra. Olvasson tovább Ön is, ha masszív szúnyoghálót keres az otthonába!

A zavartalan kerti sütögetések nyomában

A nyár közeledtével örömmel kihelyezzük a konyhánkat a teraszra vagy a kertbe. Akkor pláne, ha minden lehetőségünk megvan a grillezés mellett a nyársalásra, bográcsozásra is a tűz fölött. Ehhez minden szükséges eszközt biztosít a webshopunk. Nézzen körbe Ön is kemping felszereléseink között, és adja le a rendelését már a mai napon!

Geotextília egyszeregy: a geotextil lerakása és használata

A geotextília egy olyan sokrétűen használható anyag, hogy mindenkinek tudnia kellene a létezéséről! A mi csapatunk különösképpen lelkesedik érte és felhasználta már többféle projekthez is. Éppen ezért szeretnénk egy kis útmutatóval szolgálni ennek a remek terméknek a felhasználásához. Tartson velünk, legyen Ön is a geotextília szerelmese!

 

Nem csalás, nem ámítás, ez a kapaáztatás lényege!

Ki hallott már ilyenről? Miért kellene a kapát beáztatni? Pedig igaz! Nagyapáink módszere még most is rendkívül hasznos lehet, ha új kapa vásárlásában gondolkozik. Mutatjuk, hogyan kezdjen neki!

Egyedi árajánlat akár Önnek is

Mi, itt a vasmuszakibolt.hu-nál nem teszünk különbséget hobbiból barkácsolók, szerelgetők vagy víz-, gáz- és fűtésszerelők, asztalosok, ácsok és kertépítők között. Kérjen tőlünk Ön is egyedi árajánlatot, ha a szokásostól eltérő mennyiségben rendelne webshopunkból!

Zuhanygégecsövek és zuhanyfejek széles választékban

Bár nem mindennapos, hogy zuhanygégecsövet vagy zuhanyfejet kell cserélni, azért jó, ha felkészülten, feltűrt ingujjal állunk a feladat elé. Ebben segít friss, ropogós bejegyzésünk is, amiben minden fontos tudnivalót leírunk ezekről a vízszerelési termékekről. Nézzük!

Önből is lehet jó gyepmester

Mindenkinek más szempont fontos, amikor fűnyírók vagy egyéb gyeprendező termékek között keresgél. Összegyűjtöttük, hogy miket tudunk ezekről a berendezésekről, hogy Önnek könnyebb legyen választani. Olvasson tovább, ha érdekelt a témában!

Nem látja a bejegyzéseinket? Mutatjuk, mit tehet ellene!

Egyre üresebb a Facebook oldala? Nem jelennek meg Önnek sem az eddig követett tartalmak? Lemaradt emiatt akciókról, remek lehetőségekről? Mutatjuk, hogy tudja beállítani, amit mindenképpen látni szeretne Facebook felületein! Ne hagyja, hogy kifogjon Önön a rendszer! 

Tavaszi sztártermékek

A tavasz már elkezdődött, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan vesszük fel a tempót a megújulás hónapjaiban. Ahogyan az időjárás egyre melegebb és tisztább lesz, úgy sűrűsödnek a kertben töltött percek is, gyarapszik a munka. Lássunk neki most együtt!

Top 5 kőművesszerszám, ami az Ön készletéből sem hiányozhat

Vannak bizonyos kőművesszerszámok, felszerelések, amik sosem mennek ki a divatból, és amiket jó szívvel ajánlunk a legtöbb barkácsolónak, illetve szakembernek is. Lássuk most ezeket sorban!

Jelölőfilcek, a mi szívünk csücskei

A szakemberek mindent kétszer mérnek, és szigorúan fel is jelölik azt, amit kell. De mivel érdemes nyomot hagyniuk a falon, az anyagokon? Egyesek ceruzát, krétát használnak, mások inkább sniccerrel, bicskával firkálnak. Mi a jelölőfilcek hívei vagyunk. Mutatjuk is, hogy miért!

Téli bogárinvázió

Úgy tűnik, hogy a szokatlanul meleg, ám kellemes időjárás nemcsak nekünk, hanem a bogaraknak is legalább annyira kedvez. Mit tehetünk az ellen, hogy ezek az apró, ám annál bosszantóbb élőlények beköltözzenek az otthonainkba? Készültünk néhány rovarbiztos megoldással. Mutatjuk!

A koromtalanításról bővebben

Többet tüzel, de nincs jelentősen melegebb a lakásban? Túl nagy füstképződést tapasztal?
A fűtésszezon elején csak úgy lobogott a tűz a tűztérben, most meg alig akar lángra kapni a gyújtós? Úgy tűnik, hogy itt csak egy alapos koromtalanítás segíthet. Tudjon meg Ön is többet a témáról blogbejegyzésünket olvasva!

Csöpög a csap? Javítsa meg velünk!

Csepp, csepp, csepp, csöpp, csöpp, csöpp, és így tovább. Egész nap hallgathatjuk, magától sajnos nem fog megoldódni a csöpögő csap rejtélye. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy jól elzárt csapunk folyamatosan csöpög, úgy megéri utánajárni a problémának. Ne várjuk meg, ameddig még nagyobb lesz a baj és egy óvatlan nyitás alkalmával akár ömleni is kezdhet a víz!

Ha csöpög a csap, akkor sem fontos egyből szakember szerelő segítségét kérni. Vannak olyan javítás és csere lehetőségek is, amelyeket akár mi magunk is elvégezhetünk egy kis utánajárással.

Hasznos ajándékok egész évben

Akadnak olyanok, akik nehezített pályán haladnak, és az „általános” karácsonyi ajándékbeszerzésen túl névnapi, születésnapi vagy évfordulós meglepetés után is kénytelenek kutatni. Nekik készültünk mostani bejegyzésünkkel. Reméljük, hogy tudnak belőle inspirálódni, és már ma rendelnek webshopunkból!

3+1 ajándék ügyeskezűeknek

Olyan ötleteket szedtünk össze aktuális cikkünkben, amik a legtöbb szerelő és barkácsoló embernek hasznára lehetnek egész évben. Még nincs késő kiválasztani a megfelelő karácsonyi ajándékot webshopunkban, és leadni a rendelést. Nézze meg az összeállításunkat Ön is, ha hiányzik még valami a fa alól!

Hogyan ismertessük meg a gyerekekkel a szerszámokat?

Mit tegyünk, ha gyermekünk folyton „lábatlankodik” munka közben? Féltjük, nehogy kárt tegyen magában vagy bennünk. Mit tehetünk, hogy a mi munkánk is zökkenőmentesen menjen és gyermekünk se tegyen kárt magában? Összeszedtünk néhány lehetőséget!

Szavazzon ránk az Ország Boltja versenyen

Idén is, ahogy immáron 12. éve útjára indul az Ország Boltja verseny. Ennek a népszerű versenynek a során az internetes közösség szavazataira számítanak a résztvevő webáruházak. Azaz a valós fogyasztók vásárlás utáni értékeléseinek segítségével találják meg a szervezők a legkiválóbb szolgáltatást nyújtó és legnépszerűbb webáruházakat. A verseny során a legfontosabb a vevői elégedettség. Amennyiben már vásárolt nálunk és elégedett volt, úgy olvasson tovább, hogy szavazhasson! Segítségét ezúton is köszönjük!

 

 

Matatófal készítése házilag

Kisgyermekes anyukák minden bizonnyal találkoztak már a matatófal elnevezéssel. Sokan ismerhetik akár ügyességfejlesztő, képességfejlesztő fal néven is ezt a remek kiegészítőt, amellyel leköthetjük és közben játékos módon fejleszthetjük gyermekünket.
Ha Ön még nem tudja mi az a matatófal és hogyan érdemes nekiállni az elkészítésének, akkor tartson velünk!

Ajtódíszkészítés karácsonyra fillérekből

A különböző adventi és karácsonyi koszorúk mellett az ajtókopogtatókkal is szokott szemezni a boltok polcain? Szeretné, ha a vendégeit már a küszöbön állva meghitt hangulat fogadná? Készítse el idén saját maga az egyedi ajtókopogtatóját! Ehhez minden segítséged megadunk.

Karácsony – így ne legyen rémálom a vásárlás

Mondhatnánk, hogy a karácsonyi ajándékvásárlás egyszerű, de nincs ez mindig így. Úgy érzi, már minden létező szerszámot megvett a párjának? Nem tudja pontosan, hogy milyen hobbi-kiegészítőre vagy munkagépre lenne szüksége? Lepje meg egy vasmuszakibolt.hu-s ajándékkártyával, és hagyja, hogy ő maga hozza meg a döntést!

Díjat nyertünk

Eddig építettünk, szépítettünk, weboldalt fejlesztettünk, vevői igényekre reagáltunk, könnyítettünk az online vásárlás módjain, mostanra pedig megért bennünk az elhatározás, hogy megmérettessük magunkat a szakma további résztvevőivel. Hajtott minket a kíváncsiság, hogy mire elég az, amit létrehoztunk, amellett, hogy elégedett vásárlóink tömegesen értékelik munkánkat akár írásban, akár szóban, akár a különböző oldalak csillagos rendszere alapján. Éppen ezért elindultunk az Ecommerce Hungary egyesület versenyén. Kategóriánkban 2. helyzést értünk el! Hogy mi is pontosan ez a verseny és hogyan történt a díjátadás, arról alább olvashatja beszámolónkat!

Menő steampunk lámpa készítése ajándékba

A DIY, azaz készítsd magad mozgalom néhány éve újra reneszánszát éli. Ha szeret barkácsolni akkor azért, ha még csak most ismerkedik az otthon is elkészíthető remek ötletekkel, akkor azért ajánljuk figyelmébe ezt az egyedi és láványos projektet. Az elkészült lámpával feldobhatja irodáját, modernebbé teheti otthonát, vagy ajándékba is adhatja! Lássunk is hozzá együtt!

Rágcsálóírtás gyorsan és hatékonyan

Egerek és patkányok. Önnél sem bírja már a macska az iramot? Nem akar folyamatosan hatalmas összegeket kifizetni a rágcsálóirtó szakember munkájáért? Könnyítse meg a munkáját, a rágcsálók írását és ritkítását folyamatosan felügyelni kell! A megfelelő eszközökkel ez gyermekjáték lehet!

Levélgyűjtés – csinálja úgy mint a profik!

Több dolog is eszünkbe jutott annak kapcsán, hogy mik lehetnek a legfontosabb dolgok, amik a levélgyűjtéshez elengedhetetlenek. Elsősorban az idő, a munkakedv, és csak másodsorban a megfelelő kerti eszközök. Lássuk az utóbbiakat, hogy mivel gazdálkodhatunk!

Miért éppen a ponyva a megfelelő választás?

Ahogyan nekünk szükségünk van őszi kabátra és cipőre, úgy a hidegebb hónapokban a kertben árválkodó növényeknek, bútoroknak és járműveknek sem árt némi extra védelem. Nézzük, hogyan vehetjük pártfogásba ezeket, és minden egyéb kerti eszközünket!

Gereblyét, de melyiket?

A kerti termékek listáját nézegetve Önben is felmerülhet a kérdés, mikor és hogyan fogja beszerezni a kerti szerszámokat? Az autóba gyömöszölje be jobb híjján, vagy cipelje végig a tömegközlekedésen? Ha szereti a vicces helyzeteket, bármelyiket kipróbálhatja, de a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás mégiscsak az online rendelés. Ha eljutott a gereblye kiválasztásáig, de nem tudja, melyik lenne Önnek a tökéletes, akkor olvasson tovább!

Hogyan segítünk Önnek? ismerje meg ügyfélszolgálatunkat!

Abban valószínűleg egyetérthetünk, hogy az e-kereskedelemben mindenképpen szükség van ügyfélszolgálati munkatársak jelenlétére. Senki sem szeret olyan oldalon vásárolni, ahol a termékek nem átláthatóak, nincsenek róluk megfelelő információk vagy nem lehet kérdés, probléma esetén könnyen, gyorsan és egyszerűen elérni egy illetékest, aki segítségünkre lehet. Ismerje meg most ügyfélszolgálatunkat!

A huzal- és kábeltermékeken túl

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a huzal- és kábeltermékek rengetegében. Szerencsére akadnak olyan otthoni barkácsoló munkálatok (pl. falon kívüli szerelés), melyekhez laikusként, villanyszerelői szakképesítés nélkül is találhatunk kiegészítő termékeket.
Lássuk, most ezeket sorban!

4+1 fontos teendő a fűtésszezonra

Minden év október 15-én életbe lép a fűtési szezon, ami nem jelent mást, mint hogy lassan-lassan rá kell hangolódnunk az őszre, télre. Éppen ezért írtunk egy listát arra az esetre, ha Ön is szeretné gyorsan és hatékonyan végig venni a fűtésszezonhoz kapcsolódó teendőket.
Nézze meg ezeket az örök érvényű tanácsokat!

Használja magabiztosan a menetes szálakat

A metrikus csavarok valószínűleg a legtöbb embernek ismerősek, akik szereltek vagy csavaroztak már életükben. Ezeket a remek kötőelemeket általános rögzítőtechnikai feladatokra használhatjuk az ipar és a háztartás szinte minden területén. Megfelelő anyával és alátéttel párosítva pedig a legkülönbözőbb anyagok foghatóak össze velük. De mi történik akkor, ha rövid a legnagyobb metrikus csavar is? Ekkor kerülnek előtérbe a menetes szárak!

A belátásgátlókra nem csak nyáron van szükség

Hogy mi? Jól olvassa! A belátásgátlókra nem nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen van a legnagyobb szükség. Sokan nem is gondolnák mekkora szerepe van ezekben a hónapokban a belátásgátlásnak, a leskelődők és kéretlen tekintetek elkerülésének.
Nézze meg velünk milyen lehetőségei vannak az árnyékoló-belátásgátlók felszerelésének!

Az a jó, ha minden fényárban úszik

Igaz ez nappal és éjjel – főként sötétben, amikor muszáj kiszaladnunk az udvarra, a kertbe, a kocsibeállóhoz vagy a kapuhoz, és nem szeretnénk bukdácsolva eljutni a célpontig.
Ilyen helyzetekre nyújtanak megoldást LED-reflektoraink, amikről most Ön is többet megtudhat.

Fű fazonírozók figyelem!

A kerttulajdonosok tudják csak igazán, hogy soha nincsen semmi kész az udvarban teljesen. Azon szerencsések ugyanis, akiknek az udvarban vagy a díszkertben nem égett ki a fű nyáron (hála a sok gondoskodásnak és locsolásnak), nem ment tönkre a sok esőtől ősszel és télen, azok is számíthatnak még némi munkára a tavaszi hónapokban is.
Mutatjuk, milyen kiegészítőket ajánlunk nekik webshopunkból a gyep rendbetételéhez!

Mit tehetünk madárkár ellen?

Amikor a sopánkodás már nem elég, amikor már azt hisszük, mindent megpróbáltuk és mégis a madarak végzik el helyettünk a szüretelést, akkor érdemes körülnézni, milyen lehetőségeink vannak még. Mivel riaszthatjuk el vagy tarthatjuk távolt az aranyos, de hatalmas károkat okozó madarakat fáinkról, szőlőnkről, kertünkből, telkünkről?

Az oszloptartók abc-je

Épületvasalat és épületvasalat között is van különbség. Ha Ön sem tudja még, melyik lenne a legmegfelelőbb választás új autóbeállója vagy fészere, esetleg télikertje építéséhez, úgy próbálunk most egy kis segítséggel szolgálni. Lássuk is mi mindent érdemes tudni a nálunk kapható oszloptartó épületvasalatokról, amelyeket különböző faépületek kivitelezéséhez használhatunk!

Várnak minket az otthoni munkálatok

Tombol a nyár, azaz szinte bármilyen beltéri és kültéri munkát elvégezhetünk, amire eddig még nem volt időnk vagy lehetőségünk. Csak a forróság tarthat minket vissza az egyes folyamatoktól, de ha hatékonyan védekezünk ellene, akkor gyorsan és szépen dolgozhatunk.

Az ezerarcú kerti rácsok

A nevükből adódóan talán sokan nem is gondolnák, hogy a kerti rácsok mennyire univerzálisak. Éppen ezért eljött az ideje annak, hogy közösen megnézzük, mi az az öt tulajdonság, ami annyira ellenállhatatlanná teszi ezeket a termékeket.

Ásó, kapa, gereblye, azaz a kerti munkák sztárjai!

A kertészkedésnek nincs kifejezett időszaka. Az enyhe telek mellett már vannak olyan munkálatok, amiket akár decemberben is elvégezhetünk. Természetesen a legtöbben a tavaszi, nyári, őszi időszakot választják arra, hogy a teljes kertet rendbe szedjék, elvégezzenek minden olyan munkálatot, amelyre szükség lehet. Ezekhez a munkákhoz pedig minőségi, strapabíró eszközökre és szerszámokra lesz szüksége! Nézzük is, melyek a legfontosabb szerszámok a kertben! 

Szabályozza a víz útját kültéri vízelvezetéssel!

A víz útját szabályozni nem kisebb feladat, mint bármilyen más természeti erőt megfelelő kordában tartani. De ne higgye, hogy lehetetlen vagy nem fordítható hasznos dologra a rendszerek belsejében elvezetett és felgyülemlett vízmennyiség.

Nézzük is mit lehet tudni ezekről a remek kerti kiegészítőkről!

Szúnyogháló szerelés házilag, szakszerűen

A moszkitók, a kisebb rovarok és a lepkék ellen már javában zajlik a védekezés. Ön felkészült a nagy nyári invázióra? Az sem baj, ha egyelőre még csak fontolgatja a szúnyogháló felszerelést, ugyanis remek ötletekkel és jobbnál jobb termékekkel készültünk, amik megkönnyítik a szúnyogháló szerelést.
Gyűjtsön hasznos információkat a bejegyzésünkből!

Legyen az öntözés császára!

Sokan abba a hibába esnek, hogy túlbonyolítják az öntözést. Számolgatják, hány köbméter vízre van szüksége a gyepnek és a kertnek, és naponta cserélgetik az öntözőfejeket is. Szóljon a cikkünk most nekik; azoknak, akik hadilábon állnak az öntözéssel! Meg azoknak, akik szeretnék még magasabb szintre fejleszteni a már egyébként is megfelelő technikájukat.

Új lehetőség - személyes átvétel

Ha nem hallott még róla, akkor itt az idő! Találkozzunk személyesen is! Mindig igyekszünk, hogy csomagjait a lehető leghamarabb átvehesse az Ön által megadott címen vagy csomagponton, de a sok-sok kérésre is reagálnunk kell. Éppen ezért júniustól megnyitott személyes átvételi pontunk raktárunkban! Olvasson tovább a részletekért!

Csobbanjon idén már saját medencéjébe!

Az idei nyár is berobban, lassan, de biztosan jönnek a 30 fokok, a fagyi és a medence szezon. A strandok ilyenkor megtelnek családokkal, éppen ezért a kényelmes ejtőzés érdekében megéri olyan órákat vagy napokat választani, amikor az iskolaszünetet töltő gyerekek nem lepik el a partokat. Ma már rengeteg lehetőségünk van arra, hogy saját magunk is felállítsunk egy medencét a kertben vagy épített megoldás után nézzünk. Nézzük is, mi mindenre lehet szükségünk a medence beszerzése után!

A bográcsozás virtuózai

Egyesek csak különleges eseményeken bográcsoznak, mások pedig folyton, amikor csak tehetik; télen-nyáron. Legyen szó keresztelőről, ballagásról, esküvőről, születésnapról, névnapról vagy bármilyen évfordulóról, egy finom, bográcsban készült ételnek senki sem tud ellenállni. A bográcsozáshoz három dologra biztosan szükség van: ezek pedig az alkalom, a társaság és a jókedv. De lássuk, hogy mi kell még, hogy a tűzön elkészített étel tökéletes legyen!

Belátnak a nyaralóba? Jaj, ne!

Nyakunkon a szezon, és ezzel együtt sok fontos teendő is, amit nem hanyagolhatunk el a víkendházunkban. A telket rendbe kell tenni, a konyhát ki kell takarítani, a fürdőt ráncba szedni…
De hogyan védekezzünk a mindig fürkésző tekintetű járókelőkkel és a szomszédokkal szemben? Rögtön kiderül.

3+1 egyszerű gyereknapi barkácsolási ötlet

A gyereknapi programok minden évben igen változatosak, de ha olyan helyen lakunk, ahol nincs lehetőség az ünneplésre, vagy saját magunk is szeretnénk feldobni a kicsik napját, akkor ez is egy remek apropó a barkácsolásra, a közös időtöltésre. Nézzük is azt a 3+1 tippet, amellyel együtt barkácsolhat a család nagy energia és idő befektetése nélkül! 

Nélkülözhetetlen kőműves szerszámok minden háztartásban

Ahány szerszám, annyiféle felhasználás, ahány ember, annyi különböző igény és feladat, amit meg kell oldalni. A hagyományos fogók, csavarhúzó változatok és kerti kiegészítők mellett fontos, hogy olyan szerszámok is rendelkezésünkre álljanak szerszámos kamránkban, ládánkban, amelyekre speciálisabb esetekben, építkezésekkor, felújításokkor is számíthatunk. Azt gondolja, hogy nem használt korábban még kőműves szerszerszámokat? Lehet, hogy téved! Nézzük is, melyek azok a kőműves szerszámok, amelyek minden háztartásban szükséges kiegészítőknek számítanak!

Indul a kerti parti szezon! Készüljön fel velünk!

A nyár közeledtével a hétvégi programok a kertbe költöznek. Miért is ne élvezhetnénk a sütést, főzést is kertünk nyugalmában? Lássuk is, hogy milyen eszközökre, kiegészítőkre lehet szükségünk ahhoz, hogy a legjobb bulit adhassuk a kertben barátainknak, családunknak!

Kicsi otthon, kicsi kert – minden lehetséges!

Sok kertszerető ember van, de csak kevés olyan, akinek valóban megvan a lehetősége és a tere arra, hogy növényeket neveljen. Önnek is csak egy franciaerkély áll a rendelkezésére? Egy pár négyzetméteres gangon termesztene fűszernövényeket? Évelő virágokkal dobná fel a lakását? A vasmuszakibolt.hu-n mindent beszerezhet az álmai megvalósításához. Összeállítottunk egy listát, amiben leírtuk, mire lehet szüksége a kiskertje kialakításához.
Olvassa el, és haladjon pontról-pontra a beszerzésnél!

Mini szerszámok a sírok karbantartásához

Szeretteink emlékét mindannyian féltve őrizzük. Az irántuk érzett tiszteletünket pedig igyekszünk úgy kifejezni, hogy hozzájuk méltó nyughelyet alakítunk ki. Ha a talaj engedi, és gyakorta ki tudunk látogatni a temetőbe, akkor megfelelő szerszámokkal akár egy kiskertet is kialakíthatunk a nyugvóhelyen. Tudja meg, milyen eszközöket ajánlunk a sírkertek gondozásához!

Takarófólia kisokos

Amikor takarófóliáról beszélünk sokaknak nem a kertben használatos különböző fólia változatok jutnak eszébe, hanem a festés során felhasznált, a bútorok, padló védelmét szolgáló különböző erősségben és nagyságban kapható festő, felújító takarófóliák. Most egy sokkal speciálisabb, a kertben megfelelő és sok esetben kifejezetten ajánlott termék típusról, a kerti takarófóliákról adunk egy kis áttekintsét! Olvasson tovább a hasznos tudnivalókért!

Az árnyékoló háló vásárlás csínja-bínja

Az uv álló anyagból készült, vastag és vékonyabb változatban is megrendelhető árnyékoló hálók, belátásgátlók azért készültek, hogy mindenki igényét kielégíthessék. A vásárlás előtt azonban nem árt, ha néhány aspektust mindenképpen figyelembe veszünk. Lássuk is, hogy milyen szempontok alapján válasszuk ki új hálónkat és a szerelés során elengedhetetlen szerszámokat, kiegészítőket!

Így készítsen PVC csőből lámpát!

A pvc csöveket nem csak a vízszerelés területén tudjuk hasznosítani. Egy kis kreativitással gyönyörű lámpát is készíthetünk belőlük. A megmaradt, felesleges vagy sérült idomok ezzel a módszerrel új életre kelhetnek és hosszú távon mutatós kiegészítői lehetnek lakásunknak. Készítsünk otthon PVC csőből lámpát!

A karózás mestersége

Vannak bizonyos növények és fák, amik megfelelő támaszték hiányában lassabban fejlődnek, idővel elterülnek a földön, és közel sem hoznak annyi termést, mint amennyit megfelelő támaszték mellett.
Érdekli, mi hogyan és miért karózunk a kertben?

Görgessen tovább!

   szúnyogháló 

A változékony időjárással, az egyre melegebb telekkel és egyre enyhébb őszökkel együtt a szúnyogszezon, és így a viszketés, vakarózás és zümmögés időszaka is egyre inkább kitolódik. A szúnyogok azon kívül, hogy idegesítőek, nagyon könnyen találják meg az utat otthonunkba. Elegendő egy fél percre nyitva maradt ajtó, egy gyors szellőztetés, vagy a macska beengedése, máris megkeserítik életünket és éjszakáinkat a kis vérszívók. 
A nyár közeledtével pedig a helyzet csak fokozódik. Indulhat a strandszezon, a nyaralónál a fűnyírás, a fagyizás, a kellemes baráti sörözés, és persze a kerti grillpartik. A szúnyogok pedig hatványozottan ébrednek fel téli-tavaszi álmukból, hogy idegesítő zümmögésükkel megfosszanak minket a nyugodt estéktől, fájdalmas csípésükkel pedig állandó vakarásra késztessenek minket. Egy minőségi szúnyoghálóval legalább a lakásunkat moszkitómentes övezetté alakíthatjuk, nem mindegy azonban, milyen típust választunk. Blogbejegyzésünk célja, hogy támpontokat adjon a választáshoz.

Ötrétegű cső

Az ötrétegű csövek előnyeit aligha kell ecsetelni: az épületgépészetben mára lényegében nélkülözhetetlenné váltak, hiszen sokoldalúak és tartósak, ráadásul könnyű velük dolgozni. Népszerűségüknek köszönhetően számos típussal és márkával találkozhatunk a polcokon, nem mindegy azonban, hogy mikor melyiket választjuk. Blogbejegyzésünkben a legfontosabb paramétereket vesszük górcső alá, ezzel is megkönnyítve a vásárlást.

Gipszkarton polcok

Miért szeretjük a gipszkartont?

A gipszkarton talán a legsokoldalúbb termék a belsőépítészetben használt alapanyagok között. Felsorolni is nehéz, mi mindenre alkalmazható az álmennyezettől kezdve a válaszfalakon át az egyedi térelválasztókig és polcokig. Könnyű kezelhetősége miatt sokszor még különösebb szakértelmet sem igényel a felhasználása, így adott esetben elegendő néhány ügyes kéz a lakás gyors és koszmentes átalakításához. További előnye, hogy remekül szigetelhető és egyszerűen festhető.

Kutya

A családi kedvenc rengeteg örömmel ajándékoz meg minket nap mint nap, vannak azonban esetek, amikor el szeretnénk zárni négylábú barátunkat. Például ha vendégek jönnek, kerti munkát végzünk, vagy ha a blöki ellenséges az idegenekkel. Egy kutyakennel segítségével könnyen megoldhatjuk a kérdést, ráadásul – ellentétben a láncra kötéssel – az elkerített terület igazán állatbarát megoldás is.

Szúnyoghálóink

Az elmúlt hetek esős időjárása jót tett ugyan a földeknek és a mezőgazdaságnak (a májusi eső aranyat ér!), ugyanakkor a szúnyogszaporulat számára is kedvező feltételeket jelentett. Érdemes tehát komoly invázióval számolni a következő hónapokban, és célszerű már most elkezdeni a felkészülést a vérszívók távoltartására. Egy jó szúnyogháló aranyat ér a nyári napokon – igen ám, de milyen is pontosan a jó szúnyogháló? Erre a kérdésre keressük a választ aktuális blogbejegyzésünkben.

Lefolyó

Egy kisebb-nagyobb dugulás a konyhában vagy a fürdőben igencsak bosszantó lehet. Főleg, ha az ember nem áll úgy anyagilag, hogy cseréltesse a lefolyót vagy szakembert hívjon a tisztításhoz. Szerencsére ilyenkor sincs minden veszve, hiszen számos házi praktikát ismerünk, melyekkel gyorsan és főleg olcsón szabadulhatunk meg a csöveket eltömítő szennyeződéstől. Aktuális cikkünkben a leghatékonyabb „csináld magad” módszereket mutatjuk be.

Biztonságos kerékpározás

Végre itt a nyár, a valódi jó idő, így aztán itt az idő kétkerékre pattanni. Nincs is jobb, mint bringával járni munkába, vagy a hétvégén elkirándulni a hegyekbe, a tópartra. Ahhoz azonban, hogy a tekerés ne csak élménydús legyen, de biztonságos is, nem árt figyelembe venni néhány tanácsot. Blogbejegyzésünkben öt tippet adunk, melyek megszívlelésével mindig, mindenhonnan épségben érhetünk majd haza.

Szúnyogháló típusok

Szúnyoghálókat elsősorban moszkitók és kisebb rovarok távoltartásának céljából szoktunk felszerelni. A szövedékek azonban multifunkcionálisabbak annál, mintsem hogy csak az ablakokra vagy az ajtókra rögzítve vigyázzák nyugalmunkat a tavaszi és nyári időszakban. Mindegy, hogy fém, üvegszálas vagy öntapadós szúnyogháló van otthon elfekvőben, számos dologra felhasználhatók a feleslegessé vált, kallódó darabok. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre. Olvassa tovább cikkünket, és gyűjtsön inspirációt!

Árnyékoló háló a mezőgazdaságban

A klímaváltozás hatásai tagadhatatlanok, az egyre szeszélyesebb időjárás pedig a mezőgazdaságra is komoly hatással van. Nemcsak a nagyipari termesztésre kell persze gondolni, a kiskertben vagy a balkonon kialakított veteményes is könnyen megszenvedheti az egyre durvább és hosszabban tartó hőhullámokat. Bár sok növény kifejezetten jól tűri a perzselő napfényt, más termények számára végzetes lehet a dolog. Szerencsére van megoldás, és ehhez még csak vagyonokat sem kell költenünk: egy árnyékoló háló felszerelésével megfelelő klímát biztosíthatunk a veteményesben!

Ötrétegű csövek

Az ötrétegű csövek sokrétű alkalmazhatóságuk révén ma már az épületgépészetben legtöbbször használt csőfajtának számítanak. Ezekben a csövekben a középső alumíniumbetétet egy-egy polietilénréteg fogja közre, közöttük pedig hőálló ragasztót alkalmaznak kötőanyagként. Ebből következően a minőségi ötrétegű csövek mind a műanyag-, mind a fémcsövek jó tulajdonságaival bírnak, sőt együttes alkalmazásuk még járulékos előnyökkel is jár. Amellett, hogy alaktartóak és könnyen hajlíthatóak, a korrodálódástól, illetve a hőtágulás vagy a csöveket érő nyomás negatív hatásaitól sem kell tartanunk.

Kerékpárhoz

Az idei nyár idáig elég szeszélyes: hol a tomboló kánikula, hol a folyamatos esőzés nem teszi lehetővé a biciklizést. Bízzunk benne, hogy a hátralévő hetek kegyesebbek lesznek a kirándulókhoz, azonban a köztes időt is eltölthetjük imádott kétkerekűnkkel. A garázsban vagy az udvaron bármilyen időben elvégezhetjük a szükséges ellenőrzéseket, hogy aztán biztonságosan vághassunk neki a túráknak. Lássuk, mit kell csekkolni a cangán!

Gipszkarton

Használhatjuk térelválasztásra vagy más belsőépítészeti munkálatokra, a gipszkarton könnyű alkalmazhatóságával semelyik építőanyag nem veheti fel a versenyt. Alább összefoglaljuk, hogy miért érdemes gipszkartonnal kivitelezni a terek átrendezését.

Kempingezéshez

A családi nyaralás sokféle formát ölthet, hiszen választhatjuk a wellness-szállodák nyújtotta kényelmet, vagy akár a természet lágy ölén is megszállhatunk. Akik ez utóbbira esküsznek, vallják, hogy egy jó kempingezésnél semmi nem hozza jobban össze a családot, sőt akár a barátainkkal is sátrat verhetünk az ország legszebb pontjain. Ahhoz azonban, hogy kaland valóban élmény legyen, érdemes jó előre beszerezni a szükséges kiegészítőket. Ebben nyújtunk most segítséget, webshopunkban pedig minden említett kempingfelszerelést meg is vásárolhat.

Madárkalitka, ketrec

A ponthegesztett háló rendkívül hasznos, már-már nélkülözhetetlen kellék azok számára, akik akár hobbiból, akár gazdaként madarakat, baromfikat, kisebb állatokat tartanak. Biztonságos és strapabíró ketrecek, kalitkák és röpdék alakíthatók ki belőle, amelyek hosszú éveken keresztül maradéktalanul látják el feladatukat.

Kertlocsolás

Bár az idei nyár eddig kegyes volt hozzánk csapadék szempontjából, napjainkban semmire nincs garancia az időjárás szempontjából. Éppen ezért érdemes felkészülni egy hosszabb szárazabb időszakra, hiszen akár idén, akár a jövőben bőven lehet még részünk aszályban. Egy jól kiépített locsólórendszerrel megóvhatjuk a veteményest, a gyümölcsöst vagy éppen a dísznövényeket és a pázsitot a kiszáradástól. Ehhez pedig nem is kell vagyonokat költenünk – feltéve, ha okosan és jó helyről vásárolunk. Lássuk, milyen eszközökkel és kiegészítőkkel segítünk Önnek!

PVC idomok

PVC csövekből gyorsan és olcsón építhető ki szennyvíz- vagy akár csapadékelvezető hálózat, amely hosszú évtizedeken át megbízhatóan látja el a feladatát. A PVC mint anyag számtalan előnnyel rendelkezik: a hosszú élettartamon túl a korrózió- és kopásállóság is mellette szól, és alkalmazása esetén vízkövesedéssel sem kell számolni. Remekül bírja a nagy nyomást, ebből adódóan pedig kifejezetten biztonságos a használata.

Szúnyogháló

Bár lassan itt az ősz, a moszkitószezon még korántsem ért véget. Sőt, az egyre melegebb időjárásnak köszönhetően akár októberben is találkozhatunk az agresszív vérszívókkal, így még most sincs késő gondoskodni a megfelelő védelemről. Igen ám, de vajon hogyan tehetjük lakásunkat hatékonyabban szúnyogmentessé: rovarriasztóval vagy szúnyoghálóval? Erre a kérdésre keressük a választ aktuális blogbejegyzésünkben.

Kerti szerszámok a tökéletes kertért

A kert folyamatos törődést, odafigyelést igényel – ennek pedig nem csupán a ráfordított időben, hanem a növények értő gondozásában és nem utolsósorban a minőségi anyag- és eszközhasználatban is meg kell mutatkoznia. Ha kertészkedésre adjuk a fejünket, mindenképp be kell szereznünk minden szükséges szerszámot, és azok nívóját illetően sem elégedhetünk meg kompromisszumos félmegoldásokkal. Ezzel nemcsak a munkánkat könnyíthetjük meg, de egyúttal azt is biztosíthatjuk, hogy kertünk flórája (és ezáltal faunája) hosszú távon is életerős és szemet gyönyörködtető legyen. De mi alapján válasszuk ki az optimális kerti szerszámokat?

Sok múlik azon, hogy milyen zárat választ

Otthonunk biztonságát számos tényező befolyásolja. A nyílászárók minősége, az elhelyezkedés vagy éppen a riasztó-, esetleg kamerarendszer megléte vagy hiánya. A lakás vagy ház védelme azonban a záraknál kezdődik, hiszen elsődleges védvonalat jelentenek az illetéktelen behatolókkal szemben. Ha jól választ, nem csak szeretteit és értékeit tudhatja biztonságban, de még kényelmesebbé teheti otthonát, és még a rezsiszámlából is lefaraghat. Blogbejegyzésünkben hasznos tanácsokat adunk a zárválasztással kapcsolatban.

Ragadjon metszőollót, eljött az őszi fametszés ideje!

Amikor a természet pihenni tér, a gazdák, kertművelők dolga megsokszorosodik. Ebben az időszakban nemcsak a hidegre érzékeny virágokat kell fedett helyre vinni, de az elhullott faleveleket is rendszeresen gereblyézni kell. A tél beköszönte előtt a legtöbb gyümölcsfa, fásszárú bokor és rózsatő is metszésre szorul. Ehhez pedig mindenképp szükségünk lesz egy éles, lehetőleg keskeny pengéjű metszőollóra.

rágcsáló távoltartás

Véget ért a nyár, beköszöntött az ősz, és az új évszakkal új problémák elé néznek a kertes házban élők. Nemcsak mi, emberek gondolunk arra, hogy jó lenne minél ideálisabb körülmények között átvészelni a ránk váró mínusz hőmérsékletet és a kemény fagyokat, hanem bizony a velünk együtt élő, ám sokszor észrevétlenül maradó állatok is. Általában fel sem fogjuk, mennyi élőlénnyel osztozunk a mikrokörnyezetünkön, és legfeljebb a hátrahagyott nyomaikból tudhatjuk, hogy rendszeresen felbukkannak a kertünkben a különféle rágcsálók. Ám ahogy egyre hűvösödnek a napok, a négylábú kártevők az ösztöneik által vezérelve melegebb zugokat keresnek, aminek eredményeképp könnyen előfordulhat, hogy behúzódnak az otthonainkba.

Lombseprű

Az ősz közeledtét mi sem jelzi egyértelműbben, mint hogy a fák lombjai fokozatosan sárgás, vöröses, barnás árnyalatokat öltenek magukra. A lenyűgöző transzformációt követően azonban nemsoká hullani kezdenek a falevelek, és szép lassan beborítják az egész kertünket. Ha viszont az így kialakult avarréteget érintetlenül hagyjuk, azzal kárt is okozhatunk növényeinkben. Az alábbiakban összefoglaljuk, miért is érdemes lombseprűt ragadnunk az őszi szezonban.

Füstcsövek hatalmas választékban

Vártuk vagy sem, az ősz bizony beköszöntött, és a tél is hamarosan beteszi a lábát a küszöbön. Nem árt tehát időben felkészülnünk a hűvösebb, olykor dermesztően hideg őszi-téli nappalokra és éjszakákra. Egy megbízhatóan működő kályha vagy kandalló mellé bekuckózva kezünkben egy bögre mentateával azért mégiscsak elviselhetőbbek a mínuszok. Aktuális cikkünkben a füstcsövekkel foglalkozunk.

Kémény

Lassan kezdetét veszi a fűtési szezon, ezért mindenképpen ajánlott még időben gondoskodnunk otthonunkban a tüzelőberendezések hatékonyságának ellenőrzéséről, és az esetlegesen feltárt problémák orvoslásáról. Különösképpen a fa- vagy gáztüzelésű rendszerek esetében kell nagy figyelmet fordítanunk arra, hogy az égéstermékek elvezetését szolgáló kémény tiszta legyen, mielőtt elkezdünk fűteni. De milyen eszközöket válasszunk a kéménytisztításhoz? Cikkünkben ehhez adunk néhány tippet.

Füstcső fontossága

A vénasszonyok nyara még kényeztet minket, de nem kell már sokat várnunk a csípős, fagyos időre sem. Akarjuk vagy sem, lassan szögre akaszthatjuk az átmeneti kabátot, és elővehetjük a szekrényből a melegen bélelt dzsekit.

Tisztább égés, kevesebb korom – Konix

Ha van valami igazán szép a hideg, sötét, sokszor túlságosan is elhúzódónak ígérkező téli hónapokban, akkor az nem más, mint hogy a szó legszorosabb értelmében érezhetővé válik az otthon melege. Sőt, nemcsak érezhetővé, hanem sok esetben egyenesen láthatóvá, hiszen ahol cserépkályhával vagy kandallóval fűtenek, ott a szemnek is csodálatos élményben van része. Ám ezek a fűtőberendezések számos egyéb pozitívummal bírnak pusztán az esztétikus megjelenésen túl: egyrészt roppant praktikusak, hiszen afféle lakberendezési tárgyként gondoskodnak az otthonos hangulat megteremtéséről – szemben a kevésbé mutatós konvektorokkal és radiátorokkal, amiket inkább takargatni szoktunk –, másrészt pénztárcabarátak is, mivel viszonylag olcsóbb fűtési módot kínálnak, legalábbis az elektromoshoz képest mindenképp. Megfelelő karbantartás mellett a tiszta tűztér, minőségi füstcső és egyéb tartozékok hosszú éveken, évtizedeken át biztosítják számunkra a meleget és a páratlan atmoszférát.

Mi kell a kandalló begyújtásához? – Pe-po alágyújtós

A hideg évszakok lassú, de biztos beköszöntével ismét kardinális kérdéssé vált, hogy otthonunkban még a legzordabb időjárási körülmények között is kellemes meleget biztosítsunk. Az e célra alkalmazott fűtési technológia azonban manapság már szinte háztartásonként más és más lehet, így olykor egészen különböző kihívásokkal kell szembenéznünk az optimális otthoni hőmérséklet megteremtése (és fenntartása) során. A fa- vagy széntüzelésű rendszerek esetében sokszor igencsak körülményes a tüzelőanyag begyújtása, ezért érdemes kifejezetten erre a célra gyártott alágyújtóst alkalmazni.

Készítsük elő kerti csapjainkat a télre!

Gyakori probléma a nagy hideg beálltával, hogy a kerti csapok használhatatlanná válnak, ami tavasszal kellemetlen meglepetéseket is okozhat. A szélsőséges időjárás miatt a szokatlanul kemény telek és a hirtelen jött hidegek okán érdemes előre gondolkozni, és inkább megelőzni, mint pánikban orvosolni a bajt.

Led izzók

Erre a kérdésre akkor kaphatunk kielégítő és biztos választ, ha pontosan tudjuk, hogy hol akarjuk használni őket. Ugyanis egyszerre legalább három fő szempontot kell figyelembe vennünk: hogy mennyit fogyasztanak, milyen élettartammal bírnak és végül, de nem utolsósorban, hogy mennyibe kerülnek.

Árnyékoló háló a nap ellen

A hosszú téli és a szeszélyes tavaszi hónapok során alig várjuk, hogy felszabadultan rohanhassunk a kertbe, és a bőrünkön érezzük a melengető napsütést. Örülünk, mosolygunk, majd hirtelen fordul a kocka, és másra sem vágyunk, mint árnyékra. Pánikszerűen tekintünk körbe, és ha nem voltunk előrelátóak, gyorsan visszamenekülünk a házba a kínzó forróság elől, és azonnal neki is állunk megoldást keresni.

Gipszkartonozás otthon

Belsőépítészeti megoldások terén a gipszkarton az egyik legnépszerűbb építőanyag napjainkban, ezért reális az esélye annak, hogy életünk valamely szakaszában mi is felhasználjuk majd. A feladat első körben ijesztőnek tűnhet, de pánikra semmi ok – néhány alapszabály betartásával akár mi magunk is megoldhatjuk lakásunk gipszkarton-szigetelését.

Nem mindegy milyen csavar

A csavar, bár jelentéktelennek tűnik, voltaképpen alapvető fontosságú eszköz. Csavarok tartják össze a körülöttünk lévő tárgyak – többek között bútorok és elektronikai eszközök – jelentős részét, és nélkülük elképzelhetetlen lenne a tökéletes rögzítés is. Sokan talán nem tudják, hogy a csavarok maguk is gépek: úgynevezett egyszerű gépek, illetve erőátviteli eszközök, mint például az ék vagy a csiga. Ám amennyire egyszerűek, legalább olyan sokfélék is, és a laikusok, kezdő hobbibarkácsolók nem mindig tudnak kiigazodni a csavarok tarka világában. Blogbejegyzésünkkel nekik adunk most egy kis útmutatót.

Füstcső

Aktuális blogbejegyzésünkben egy rendkívül fontos, mondhatni életbevágó témáról lesz szó. Életbevágó, mert sokan talán nem is tudják, mekkora veszélyeket rejt magában egy hibásan működő vagy eltömődött füstcső: akár életek is múlhatnak a tartozék állapotán.

Gereblye

Sokak számára egy álom beteljesülését jelenti, ha eljön életükben az a mérföldkő, mikor a betondzsungelt kertes házra cserélhetik. Mindegy, hogy egy kis lakról vagy egy többszintes családi házról van szó, ha tartozik hozzá kert is, ott bizony lesz teendő bőven. Szokás mondani, egy háznál mindig van tennivaló, és ez valóban igaz. Ahhoz viszont, hogy tenni tudjunk, szükségünk van néhány nélkülözhetetlen kerti eszközre, amit lehetséges, hogy csak költözés után szerzünk be.

Munkavédelmi felszerlésben

Számos szektorban (például az építőiparban vagy a bányászatban) jogszabályi előírás határozza meg azokat az egyéni védőeszközöket, amiket a munkáltatónak biztosítania kell a dolgozók részére. A munkavédelmi eszközöket ugyanakkor ajánlott beszerezni akkor is, ha épp a ház körül vagy a kertben végzünk szerelési, karbantartási munkákat, hiszen ilyenkor ugyanúgy ki vagyunk téve a testi épségünket fenyegető különféle veszélyeknek. De akármilyen célból is vásárolnánk védőeszközöket, fontos, hogy csakis megbízható minőségű termékeket válasszunk – hiszen az egészségünk a tét.

Csavarok

Bármit építünk, szerelünk, bütykölünk vagy barkácsolunk, mindenképp szükségünk lesz a sok apró részletet egyetlen egésszé varázsoló kötőelemekre, hiszen megfelelő rögzítés nélkül a végeredmény széthullik, használhatatlanná válik, a munkára fordított időnk pedig pocsékba megy. Kötőelem viszont olyan sokféle létezik, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. A rögzítéstechnika legapróbb elemeit vesszük sorra jelen blogbejegyzésben, a teljesség igénye nélkül.

Szerszámok férfiaknak

Mindegy, hogy ezermesterekről vagy hobbibarkácsolókról van szó, a férfiak többségénél általában karnyújtásnyira van néhány bármikor bevethető alapszerszám. Ezek azok az eszközök, amik nem hiányozhatnak egyikük fegyvertárából sem, gondolunk itt a kalapácsokra, csavarhúzókra, fogókra. Hosszú a sor, a szerszámok milyenségét pedig leggyakrabban az urak érdeklődési köre, beállítottsága határozza meg.

Hogyan óvjuk a privát szféránkat a kertben?

A családi házak lakói viszonylag sokat tartózkodnak a kertben kora tavasztól késő őszig. A tél elmúltával kezdődnek a kertgondozás tavaszi teendői, és ahogy egyre nő a napos órák száma, a kert fokozatosan a pihenés és a relaxálás helyszínévé avanzsál. Nyáron előkerülnek a medencék, a hinták és a függőágyak, beindul a grillszezon, és ebben az évszakban a kert már inkább afféle kiterjesztett nappaliként funkcionál. Ősszel aztán ismét a munkálatoké lesz a főszerep, de akárcsak tavasszal, a kertészkedés ekkor is az egyik legtökéletesebb mentálhigiénés hobbitevékenység.

Kandallónk nappalink dísze is

A tél vége felé már kevésbé gondolunk a fűtőberendezésünk felújítására vagy alkatrészeinek cseréjére, hiszen ha ilyenkor még egy-egy napra vissza is jön a zimankó, és újra be kell fűtenünk, mégis úgy értékeljük: a hideg évszakokon lassan túl vagyunk, a fűtési rendszerünk állapota miatt pedig elég lesz majd az újabb tél beköszönte előtt aggódnunk. Csakhogy ezt – a nyilvánvaló életvédelmi okok miatt – semmiképp nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, és korántsem elhamarkodott dolog akár már kora tavasszal egy alapos állapotfelmérést végezni, szükség esetén pedig gondoskodni a felújításról vagy az alkatrészek cseréjéről.

Ráadásul míg a fűtés szezonális, a kandallónk, kályhánk egész évben szem előtt van, így nem utolsósorban az esztétikai szempontok miatt is ajánlatos a karbantartásukra időt szánni.

Szúnyogháló

Hacsak nem rovarkutatóként keressük a kenyerünket, valószínűbb, hogy azok táborát erősítjük inkább, akik úgy vélik, a rovaroknak jobb kint, mint bent. Bár a tulajdonképpeni rovarszezonra még várnunk kell, ha nem akarunk egy tavaszi reggelen arra ébredni, hogy poloskák lepték el a hálószobánkat, jobb időben felkészülnünk a rajzásra. De nemcsak a poloskák időszaka következik, hanem velük együtt jutnak be otthonunkba más hívatlan vendégek is. Jönnek a legyek, szúnyogok, darazsak és más bogarak, amik jobb esetben csak zümmögésükkel keserítik meg a mindennapjainkat, rosszabb esetben csípnek is. Summa summarum valahogy kint kell tartanunk őket, de a jó hír, hogy számtalan praktikát bevethetünk ellenük.

Kerti eszközök

Ahogy közeleg a tél vége, mi, a kertészkedés szerelmesei egyre türelmetlenebbül várjuk, hogy újra kedvenc tevékenységüknek hódolhassunk. A kertrendezés, metszés, kapálás, gereblyézés, ültetés sokunk számára nem pusztán hobbi, hanem valóságos szenvedély, méghozzá az egészséges féléből: a kertészkedés bizonyítottan jót tesz a testnek és a léleknek, meghosszabbítja az életet, és még a városi embert is összekapcsolja a természettel. És hogy a tényleges munka megkezdéséig se tétlenkedjünk, már a tél vége felé érdemes elkezdeni a felkészülést, ami a megfelelő eszközök beszerzésével kezdődik. Lássuk, mi mindenre lesz szükségünk a kert csinosításához!

Milyen fűnyírót vásároljak?

A fűnyíró rövid története

Annak idején a füvet a terület méretétöl függően még sarlóval vagy kaszával vágták. Annak érdekében, hogy ezt a munkaigényes és nehéz feladatot megkönnyítsék, Thomas Plucknett britt mérnök kifejlesztette a fűnyírók elődjének számító gépet 1805-ben. Ez a gép még nem igazán hasonlított a mai fűnyírókhoz és főként gabona vágására használták.

Madárháló

Galamb a párkányon! És a nyakunkba is zuhan minden, ami ezzel együtt jár: kapkodás, idegeskedés, piszok, kellemetlen zaj. Fejvesztve megoldás után kutatunk, böngészünk, de nehéz eldönteni, hogy mihez kezdjünk. Ráadásul most már azt is megtudtuk, hogy a galambok rengeteg parazitát és fertőző betegséget hordozhatnak, a tetvek és a bolhák szívesen tanyáznak rajtuk, a szalmonellát és az agyhártyagyulladást is terjeszthetik.

Hűséges társ a mindennapokban – gyerekbarát kert

A gyerekek a legjobban azt élvezik, ha szabadon rohangálhatnak, bújócskázhatnak, és felügyelet nélkül indulhatnak nagy felfedező túrákra. Ezt a kertben könnyen megtehetik, ráadásul friss levegőn vannak, ami a szervezetüket is erősíti. Néhány jó ötlet és alapanyag, na meg egy kis kreativitás segítségével pillanatok alatt gyerekbarát paradicsommá, igazi kis vadonná varázsolhatjuk a kertünket.

Árnyékoló háló

Hamarosan végre hosszú távon is kiszabadulhatunk a kertbe. Ez azt is jelenti, hogy ültetési szezon van, és kedvünkre mozoghatunk a friss levegőn, előkerülhetnek a kerti szerszámok, székek, asztalok, biciklik, hinták, sporteszközök.

Eszközök otthoni javításokhoz, munkálatokhoz

Életünk egyik legfőbb és kétségkívül legfontosabb színtere az otthonunk. Családunk és saját magunk létfenntartása érdekében ugyan hajlunk arra, hogy elsőként a munka frontján teljesítsünk maradéktalanul, de ez esetben sem szabad elfeledkeznünk a lakásunk, házunk rendben tartásáról. Sajnos a rohanó, munkával és egyéb teendőkkel teli hétköznapokban alig marad időnk és erőnk otthonunk csinosítgatására, a szabad hétvégéken pedig szívesebben sportolunk vagy lazítunk a szeretteinkkel.

Kerti szerszámok, eszközök nagy választékban

A tavaszi-nyári időszak szokásos velejárója, hogy mindannyian vágyunk a szabadba, a természetközeli helyekre. A jelenlegi rendkívüli helyzetben nem is csoda, hogy még erősebb bennünk ez az érzés: a kényszerűen a négy fal között eltöltött hetek (lassan hónapok) monotonitása ellen a szabadtéri kikapcsolódás lehetősége lehet a legjobb gyógyír. Ha saját kertünk van, ilyenkor még nagyobb kincs – nem csupán a jó levegőn, a napsütésben tölthetjük a szabad óráinkat, de a kerti teendők sorra vételével tevékenyen is múlathatjuk az időt. Kössük hát össze a kellemeset a hasznossal, és ne legyünk restek elvégezni azokat a kerti munkákat, amelyeket a szezon egyébként is megkíván!

Locsolótömlők széles választékban

Ha szeretnénk, hogy a kertünk élettől duzzadó, zöld és egészséges legyen, nem feledkezhetünk meg az öntözésről. A kertgondozás szerves részét képezi a növények rendszeres és vízigényüknek megfelelő, helyes locsolása. Ez egyszerűnek hangzik, de ha nem rendelkezünk a kivitelezéshez szükséges eszközökkel, megnehezítjük a saját dolgunkat, és idő-, illetve költségszempontból is ráfizethetünk.

Macskabiztos szúnyoghálók

Szúnyoghálót általában azzal a céllal vásárolunk, hogy kint tartsuk a kis bosszantó vérszívókat, poloskákat és az egyéb bogarakat, amik a tavaszi-nyári időszakban megkeseríthetik a mindennapjainkat. Ezek az apró rovarok, bogarak méretükből adódóan veszélytelennek tűnhetnek, de nem szabad alábecsülnünk őket. Ha volt, hogy szúnyogcsípésekkel tarkított bőrrel ébredtünk nyári reggeleken, ha nem tudtunk elaludni a szoba sarkában pattogó poloska hangjától, vagy éjjeli lepkék gyűltek esténként nappalink lámpafényéhez, tudhatjuk, hogy mennyire idegesítőek, mikor ellepik a lakást a kéretlen vendégek. De mégis, hogyan kerül a repkedők sorába a macska? Mindjárt megértjük, mint ahogy azt is, hogy mitől olyan nagyszerűek az alumínium szúnyoghálók.

Könnyed tavaszi bútorfelújítás

Most, hogy itt a jó idő, az új kezdet ideje, természetes módon a megújulás iránti vágyunk is felerősödik. Ilyenkor tavasszal a téli és a nyári ruhák, felszerelések is menetrendszerűen helyet cserélnek. Ahogy járunk-kelünk, pakolunk, érdemes a pincében, a tárolóban és a padláson egy kicsit jobban körül nézni: biztosan találunk sorsukra hagyott bútordarabokat is. Minek vennénk újat, ha fel is újíthatjuk? Olvassa el tippjeinket!

Locsolótömlő

A tavaszi ültetési szezon és a virágzás utáni időszakban a növényeknek sok vízre van szükségük, és az ideális az, ha a napos-esős idő jó arányban váltakozik. Idén, így a hónap közepe felé már nagyon hiányzik a májusi eső, ezért a vízhiányt nekünk kell pótolnunk a szép kert érdekében. Főleg igaz ez akkor, ha csemetéket és zöldségeket ültettünk, vagy fűmagot szórtunk szét – bizony, locsolni is kell őket, hogy szépen fejlődjenek.

Vissza a paradicsomba

Most, hogy végre itt az igazi jó idő, naná, hogy rohanunk a szabadba, és minden ízében élvezzük a napsugarak és a friss levegő felpezsdítő érzését. Igen ám, de hamar észre kell vennünk, hogy a növények a szabadban vagy az üvegházban, és persze mi is, könnyen megéghetünk, ha árnyék nélkül maradunk.

Szúnyoghálók

Nyáron minden jó és vidám, leszámítva egy dolgot: a kellemetlen vérszívók csípése okozta viszketést. Legkésőbb az első szúnyog megérkezése láttán lázas csapkodásba kezdünk, hogy messzire kerüljük az idegesítő és esetleg allergiás reakciót kiváltó helyzetet. Főleg akkor, ha kisbaba van a családban.

Medencevegyszerezés hatékonyan

Évről évre sorra dőlnek meg a nyári melegrekordok, és ebben a rekkenő hőségben a kerti medence szinte már túlélőeszköznek számít. Hatalmas az igény erre a termékre, így persze a kínálat is roppant széles, és legyen az hátsó kiskert vagy fedett belső csarnok, ma már bárki összehozhat magának az otthonában – persze a lehetőségeihez mérten – egy privát wellness-részleget, ahol felüdülésre lelhet a tikkasztó melegben.

csavarok nagy választékban

A körülöttünk lévő tárgyak részeiből úgy lesz egész, hogy csavarral vagy kötőelemmel vannak egymáshoz illesztve, és a kötést meg lehet oldani, vagyis könnyen alakíthatóak és javíthatóak. Mi sem világosabb, azt viszont nem biztos, hogy pontosan tudjuk: csavarból bizony annyi fajta létezik, mint égen a csillag.

Környezetbarát harc a szúnyogok ellen

Nyár van. Egyszer csak meghalljuk annak a bizonyos repülőnek az ismerős hangját, mindig ugyanabban az órában. Ha épp kint vagyunk a szabadban, gyorsan fedezékbe vonulunk, mert nem szeretnénk a nyakunkba kapni egy adag permetet. Ugye ismerős jelenet? Igen, az évtizedekig alkalmazott hatósági légi szúnyogirtásról van szó, ami bizony méreggel történik. Vagyis csak történt, mert 2020-tól megváltozik az irtás menete az EU-ban: a kifejlett szúnyogok ellen már nem juttatható ki vegyszer légi úton, és csak biológiai anyagot szórhatnak repülőről, ráadásul azt is csak a lárvák ellen.

Rovarcsapda

Bár minden jel arra utal, hogy az evolúció győztesei tulajdonképpen a rovarok, mi, emberek, nem szívesen látjuk ezt be, és alapvetően nem szeretjük őket, tisztelet a kivételnek. Kizárólag akkor tüntetjük fel őket pozitív színben, ha valamilyen szempontból hasznosak, értékesek számunkra (lásd: méhek), vagy rájuk aggathatjuk a „cuki” címkét (lásd: katicabogarak). Magasról teszünk rá, hogy ők már ötszázmillió éve itt vannak, miközben a mi elődeink mindössze 5 millió éve jelentek meg közös élőhelyünkön, a Földön.

Szilikon, ragasztó barkácsoláshoz

Ma már szinte egyetlen lépés is elég ahhoz, hogy biztosan szembe találjuk magunkat egy titokzatos, „láthatatlan” anyaggal, a szilikonnal. Az élet minden területére jut belőle, mert rendkívül nagy állóképességgel rendelkezik a hővel és a hideggel szemben is, rugalmas és nyújtható, kitűnő elektromos szigetelő tulajdonsággal bír, ellenáll a víznek, és kiválóan színezhető.

Házi praktikák apró rovarok ellen

Nyáron minden jó és vidám, egyedül az apró rovarok néhol tömeges inváziója az, ami kellemetlenséget okoz. Elég egy csepp dinnyelé, fagyicsepp vagy sütimorzsa az asztalon, reggelre pedig hadban vonuló hangyák, pókok és egyéb rovarok veszik át az irányítást a konyha felett.

Szúnyoghálók több színben, méretben

Egy korábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány csodás házi praktikát a fránya szúnyogok távoltartása érdekében, most pedig kiegészítjük pár újabb hasznos és bevált trükkel. Ezek az apró kis fenevadak ugyanis vonzódnak a bőr egyes illatanyagaihoz, más szagokat pedig messze elkerülnek.

Legyen mindennél előbbre való a biztonsága!

Ugyan pontosan számszerűsíteni nem tudjuk, de biztosak vagyunk abban, hogy sok százan, sőt, ezren is köszönhetik az életüket, testi épségüket annak, hogy a megfelelő pillanatban nem voltak restek a munkavédelmi eszközök után nyúlni. Nemcsak törvény szabályozza és teszi kötelezővé bizonyos területeken ezeknek a használatát, de személyes felelősségünk is van abban, hogy ezeket rendszeresen magunkhoz vesszük-e vagy sem.

Ragasztók barkácsoláshoz

Intelligens, gyors, bivalyerős, tartósan rugalmas és megbízható. Ha ez mind így igaz egyszerre, nagy bajban már nem lehetünk. A látszat ellenére most nem az ideális férfi jellemzőiről van szó, hanem a tárgyak rögzítését vagy újjászületését biztosító nagyon erős ragasztóról. Azonnali, kiváló tapadást és szagtalan kötést eredményez, ellenáll a nedvességnek, víznek, időjárási feltételeknek, sós víznek, klórnak, tisztítószereknek is.

Az izzólámpa, alias villanykörte története dióhéjban

Az izzó története roppant kacifántosan indul, a mai napig legendák és tévhitek övezik. Noha százból kilencvenkilencen kizárólag Edison nevéhez kötik ennek a remek találmánynak a megszületését, voltaképpen sokkal több tudóshoz és feltalálóhoz van köze. A második ipari forradalom egyik legnagyobb vívmánya a villamosság, ezen belül is a világítás elterjedése volt. Humphry Davy, Robert Grove, John W. Starr – csak néhány név, akik hozzátették a maguk tudását az új technológia tökéletesítéséhez.

PUR-hab

Nem kell, hogy a szigetelés nagymesterei legyünk ahhoz, hogy tudjuk, a munkálatoknak nem érdemes addig nekilátnunk, ameddig nincs a közelünkben legalább egy tubusnyi PUR-hab. Ezt az anyagot az ezermesterektől kezdve a profi nyílászáró szerelőkön át mindenki használja.

Mese a csodacsavarról

Ennek a rendkívül fontos eszköznek annyi fajtája van, mint égen a csillag, de mint téma lehetetlen vállalkozásnak tűnhet. Pedig nem így van, amilyen egyszerű a külseje, pont olyan összetett a belseje, vagyis a felhasználása.  A Jetting facsavar gyorsabb behajtással és vágóéllel rendelkezik, tehát nem igényel előfúrást. Ezért villámgyorsan és tökéletesen belemegy a fába, és szinte észrevehetetlen.  

Szúnyoghálók nagy választékban

Habár a nyári időszakban elsődlegesen a vérszívók és más kellemetlenkedő rovarok elleni védelmet érezzük a legégetőbb problémának, azért a rágcsálók távoltartására tett erőfeszítéseket sem ajánlott ilyenkor hanyagolnunk. Míg ugyanis az ízeltlábúak inváziója szezonális jelenség, addig az otthonunkba befészkelő egerek, patkányok az év bármelyik szakaszában okozhatnak bosszúságokat számunkra.

Minősgi led izzók

Az elmúlt öt-tíz évben óriási reform ment végbe a világítástechnika terén: az ipari, a háztartási és a közterületi világításban egyaránt elterjedt a LED alapú világítás. És hogy az egyszeri felhasználó mennyiben érzi a különbséget a régi típusú fényforrásokkal szemben?

Vége a munkának? Mossa le kesztyűjét!

Ha kesztyűt képzelünk el, akkor elsősorban valamilyen textilből, pamutból készült kézvédőre gondolunk, ami a munkavédelem területén kiegészül a különböző típusú műanyag vagy mártott kesztyűfélékkel. De mi is az a rejtélyes folyékony kesztyű, és mit lehet tudni róla?

Korom – veszélyes anyag a mindennapjainkban

Noha az ipari kormot ellenőrzött körülmények között gyártják – igen, gyártják, hogy aztán felhasználják elsősorban a gumiiparban –, a hétköznapi emberek sokkal kellemetlenebb formájában találkoznak ezzel az apró részecskékből álló eleggyel. Egyrészt a belsőégésű motorok működése nyomán keletkezik, másrészt a fosszilis tüzelőanyaggal működő tüzelőberendezések egyik melléktermékekén jön létre. A korom jelenléte a redukáló, azaz London-típusú szmog kialakulásának egyik alapfeltétele. A környezetszennyező füstköd súlyosan károsítja az egészséget, nagyban hozzájárul többek között az asztma kialakulásához.

Páratlan páros

Nem túlzás, közülük az egyik mindenkivel jól kijön, olyan társ, aki sosem hagy cserben, mindig segít, kivéve talán egy esetet, ha ki-, vagyis inkább lemerült. Nem másvalakiről, pontosabban valamiről van szó, mint az akkus csavarbehajtóról. Ez a jolly joker szerszám a barkácsműhelyek nélkülözhetetlen kelléke, ezermesterek és profik hűséges fegyvertartója, de gyakran a háztartások mentőangyala is. Sokszínűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szinte nincs olyan szerelési vagy javítási munka, amit ne lehetne vele elvégezni.

Szigetelés, avagy otthonunk téli ruhája

Nyakunkon a tél. Egyre hűvösebbek az éjszakák, és reggelente munkába menet is vacogva húzzuk össze magunkon a kabátot. Örülünk minden napos délutánnak, de az esetek többségében már szívesebben töltjük a négy fal között időnk nagy részét, mint kint, a szabadban. Ehhez viszont, hogy otthonunkban igazán jól és komfortosan érezzük magunkat, szükség van azon körülmények megteremtésére, hogy az otthon melege ne csak egy untig puffogtatott klisé legyen, hanem igaz állítás.

Őszi munkák a kertben

Noha az ősz beköszöntével máris az év végét várjuk, sok kerti munka még csak ilyenkor, a fagyok beállta előtt kezdődik. Lássuk, mire érdemes gondolni, ha rendeben szeretnénk tartani otthoni veteményesünket, gyümölcsfáinkat, és nem akarjuk, hogy a tél túlságosan megviselje gyepünket, sövényeinket!

Vitaminbombák házilag – készüljünk a télre ízletes savanyúságokkal!

Az egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy minden évszakban gondoskodjunk a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozásról, amiben a vitaminok is nagy szerepet játszanak. Készítsünk házi savanyúságokat!

Egy nő bármire képes

Méghozzá szó szerint, éppen ezért a barkácsolás is olyasféle tevékenység, amit ma már nemre és korra való tekintet nélkül űzhet bárki. Barkácsolni igazán jó dolog, hiszen az ember látja a munkája gyümölcsét, és ez mindenképp elégedettséggel tölti el. Neveljük ki együtt a jövő barkácsoló generációját!

Készülődés a hideg hónapokra

Annak, hogy az ember talán mégsem távolodott el teljesen a természettől, ékes bizonyítéka, hogy legkésőbb az ősz derekán mi magunk is elkezdünk felkészülni a hideg hónapokra, akárcsak a velünk azonos éghajlaton élő élőlények mindegyike. Kezdjünk neki időben, hogy tegyük télbiztossá az otthonunkat!

Az egyes fűtőrendszerek előnyei

Több tényező függvénye, hogy milyen fűtőrendszert építünk ki az otthonunkban. Alapvetően meghatározzák a lehetőségeinket az ingatlan adottságai, például hogy be van-e vezetve a gáz, de hasonlóan sokat nyom a latban az anyagi helyzetünk is, ami behatárolja a beruházási és az üzemeltetési költségeket. 

Általánosságban a színhőmérsékletekről

Hideg vagy meleg fénynél megy jobban az összpontosítás? Melyik színhőmérséklet passzol inkább a fürdőszobánkba? És melyik mellett tudunk jobban pihenni?
Az ideális színhőmérséklet kiválasztása fölött sokan átsiklunk, és inkább csak a LED-ek fényerejére koncentrálunk. 

Mit tehetünk a hulladék-újrahasznosításért?

A szelektív hulladékgyűjtés egyre népszerűbbé válása világméretű trend. Nem csoda, hiszen egy ember átlagosan napi 1 kg hulladékot is megtermel, ami a bolygó teljes lakosságát tekintve óriási szám. Tudatos hulladékgyűjtés nélkül a felgyülemlett szemét és annak megsemmisítése óriási környezeti károkat okoz. 

Alapvető szerszámok a háztartásban

Szerintünk a barkácsolást nem lehet elég korán elkezdeni. A barkácsolás és a DIY tevékenység szuper elfoglaltság, ami ráadásul hasznos is. Egyedül is roppant izgalmas dolog, a család többi tagjával végezve pedig igazi minőségi időtöltésnek számít. Tekintse át velünk, hogy melyek azok az alapvető szerszámok, amelyekre minden háztartásban szükség van! 

Magunk és szeretteink védelme a fűtésszezonban

Megkezdődött a fűtésszezon, amikor mindnyájunknak fokozottabban kell odafigyelnie az otthoni biztonságra. Hiszen akár gázkazánról, cserépkályháról vagy kandallóról van szó, minden esetben fontos az a megnyugtató tudat, hogy készülékeink nem károsíthatják egészségünket.

Kiegészítők fűtőberendezéseinkhez

A téli hónapokban fontos szerep jut az életünkben a fűtőberendezéseknek, hiszen gondoskodnak a kellemes hőmérsékletről az otthonunkban, szeretünk a közelükben melegedni, de emellett felelősségteljes üzemeltetésük és karbantartásuk állandó feladatokat ró ránk.

Készíts menő faliképet szögekből!

A szegek, szögek és csavarok a legalapvetőbb kötőelemek, amik minden háztartásban előfordulnak és mindig jó, ha van belőlük otthon tartalék a nem várt helyzetekre. Éppen ezért sokan úgy gondolják, hogy unalmasak, egyhangúak és kiszámíthatóak ezek az építőelemek. Ez azonban a legnagyobb tévedés! 

Kisokos az otthonfelújítási támogatáshoz

A 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig igénybe vehető otthonfelújítási támogatásról valószínűleg már mindenki hallott, de a pontos részletek csak nemrégiben lettek elérhetők. Blogcikkünkben megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani az eligazodáshoz, mert az októberi bejelentéséhez képest sokkal bonyolultabb a képlet.

Újra szól az ötrétegű

Télen, az igazán hideg hetekben is előfordulhat sajnos, hogy a fűtésrendszerünk váratlanul elromlik, meghibásodik és mielőbbi javításra szorul. Igaz, hogy a karbantartást és a korszerűsítést jellemzően ősszel szokás elvégezni, de minden elővigyázatosságunk ellenére megtörténhet a baj – ezért szeretnénk Olvasóink figyelmébe ajánlani a nálunk is beszerezhető minőségi fűtésszerelési eszközként is remekül alkalmazható, sokoldalú ötrétegű csövet.

Méretre vágva

Ugye Önök is ismerik azt a bosszantó helyzetet, amikor egy termék megvásárlása során kiderül, hogy csak meghatározott mennyiségben vagy méretben kapható? Ilyenkor azért vagyunk dühösek, mert pont annyira van szükségünk, amennyire – se többre, se kevesebbre. A következőkben azt szeretnénk bemutatni, hogy online áruházunkban milyen méretre vágott vagy darab szerint kapható terméket lehet rendelni.
Tartson velünk! 

Frissítő hangulat az új fürdőszobában

Mostanában több időt töltünk otthon, ezért sokan kihasználjuk az időt, és barkácsolunk. A fürdőszoba életünk olyan központi tere, ahol magunk lehetünk, és elmélyülhetünk a gondolatainkban, ezért nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat benne. Egy megújult fürdőszobában nemcsak testi felfrissülésre, hanem üdítően új gondolatokra és érzésekre is számíthatunk.

A csodás csináld magad projekt

Aki próbált már régi bútort trendire felújítani, kerítést építeni vagy szerelni, esetleg egy új fantáziatárgyat létrehozni, biztosan átérezte a jóleső izgatottságot, ami a kezdeti csetlés-botlással és a későbbi sikerrel is együtt jár. A csináld magad projekthez tehát szükségünk lesz sok-sok kreatív ötletre, kitartásra, egy kis kézügyességre, anyagokra, szerszámokra, eszközökre.

GURULUNK TOVÁBB!

Online barkácsboltunk továbbra is zavartalanul üzemel! A nap 24 órájában, a hét bármely napján leadhatja megrendelését gyorsan és egyszerűen, otthona biztonságából. A meghozott intézkedések nincsenek hatással a VasMuszakiBolt.hu működésére. Nem kell kimozdulnia lakásából, házhoz szállítjuk a megrendelt termékeket! Rendelhet akár új talicskát vagy létrát is, az sem okoz gondot. Ugye, milyen egyszerű?

Készülődés a kerti munkákra – a megfelelő kerti eszközök beszerzése

Ha idén is mesébe illő virágoskertet és gyümölcsöst szeretnénk, akkor itt az ideje munkához látni. Nézzük, hogy milyen előkészületek várnak ránk tavasszal, és mik azok az eszközök, melyekre szükségünk lesz a kertgondozáshoz! Mi már felkészültünk a tavaszi kerti munkákra – és Ön?

Tavaszi metszés – Hogy is van ez, mindenki vágja?

Ha pontosan és jól csináljuk, akkor szép és termőképes bokrok, gyümölcsfák állnak majd a kertünkben. Csak metszünk és aprítunk. Kész, pont. Ha valóban ennyire egyszerű lenne, akkor ez a cikk sem íródott volna meg.
A metszés odafigyelést és megfelelő időzítést igényel. Mutatjuk az alapszabályait.

Jó és rossz locsolás – ilyen létezik?

A növények legnagyobb része köszöni szépen, jól megvan öntözés nélkül is. Persze itt is akadnak kivételek: a különböző fűszernövények és cserepes virágok nagy odafigyelést igényelnek csakúgy, mint egy újonnan telepített pázsit. Ha betartunk néhány egyszerű locsolási alapszabályt, akkor a növényeink garantáltan hálásak lesznek. Fogjunk neki!

A bal sarokban az agroszövet, a jobb sarokban a geotextil

A fel-felbukkanó gyomok a hobbikertészek és a profik életét ugyanúgy megkeseríthetik.
Vannak azonban olyan segédeszközök, melyek használatával könnyedén felvehetjük a harcot a gyomnövények ellen: ezek az
-agroszövet és a 
-geotextil.
Blogbejegyzésünkben leírtuk a jellemzőiket.

A szúnyogháló-dilemma

Megbújnak, megzavarnak, megcsípnek. Naná, hogy a szúnyogokról beszélünk! A moszkitók a legváratlanabb pillanatokban képesek megjelenni, és ha nem készülünk fel időben az érkezésükre, akkor bizony egész nyáron bosszankodhatunk.
Elő a ravasz haditervekkel, a komplex stratégiákkal és a légycsapókkal, védekezzünk a vérszívók ellen szúnyoghálóval!

Szúnyogriasztók és rovarcsapdák – mit és hova?

A tavaszt és a nyarat szívesen töltjük a szabadban. A kertben vagy a teraszon ejtőzve, a gyerekekkel piknikezve, hajókázva, túrázva vagy egy tó partján a kapásra várva. Idilli is lehetne a kép, ha a kezünkben nem egy légycsapót szorongatnánk, amivel a rovarokat üldözzük. Felejtsük el a hajszát, és védekezzünk ellenük szúnyogriasztóval, rovarcsapdával!

Így készüljünk a medenceszezonra!

Hamarosan tartóssá válik a jó idő. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy hivatalosan is elkezdődik a medenceszezon.
Mielőtt azonban elmerülnénk a habokban, fontos gondoskodunk arról, hogy a medence és a víz, amiben majd megmártózunk, kristálytiszta legyen.

Ehhez adunk most ötleteket.

Kempingezés – örömteli program vagy rémálom?

Kétfajta ember létezik: aki szeret kempingezni, mert kellemes emlékei vannak róla, és aki nem, mert a szabadban szerzett rossz élményei régóta kísértik.
A kezdő, valamint a haladó táborozókat nem kell meggyőznünk arról, hogy a kempingezés szórakoztató és biztonságos.
Vajon sikerül ezt bebizonyítanunk a bátor újrakezdőknek is? Lássuk!

Miért válasszunk élvefogó patkánycsapdát?

Nem kell állatokat tartani, magtárat létrehozni ahhoz, hogy kertünkben megjelenjenek a rágcsáló kártevők. A nagy nyári forróságban, vízhiányban ezek a rágcsálók sokszor keresik fel a kerteket ivóvíz után kutatva is, de ha már ott vannak, sajnos sokszor nem távoznak károkozás nélkül. Bemutatjuk az élvfogó patkánycsapdák előnyeit! Miért vállaszunk élvefogó ketrecet?

Gáz a gaz – gyoműzési praktikák

Egész évben lelkiismeretesen dolgozunk a kertben: trágyázunk, metszünk, vetünk, kapálunk és így tovább. Ennek ellenére mégis megjelenhetnek olyan nem kívánatos vendégek a portánkon, mint a gyomok.
Bosszantó nem igaz? Mi tudjuk, hogyan védekezzünk a gazok ellen, és jó szokásunkhoz híven, nem tartjuk magunkban.

Szúnyoghálók tekercsben és méterre vágva

A szúnyogoknak, a poloskáknak, a lepkéknek és a rágcsálóknak kívül tágasabb. Erre fokozottan ügyelünk nemcsak a tavaszi, hanem a nyári időszakban is. Ki szeretné, ha egy moszkitóraj ellepné az otthonát, ha a nyaralójába lepkék költöznének vagy futkározó mezei egerek mellett kellene eltölteni a munkaidejét?
Van kiút a rovarok és a rágcsálók elleni harcból.

Klór: barát vagy ellenség?

Ha nem ismerjük a medencetisztítás mikéntjét, vagy ha hiányoznak a szükséges eszközök és szerek az alapos fertőtlenítéshez, akkor joggal érezhetjük úgy, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket. Minden medencetulajdonosnak szüksége van legalább egy takarítóhálóra, amivel naponta, de legalább hetente egyszer (időjárásfüggő) érdemes átszűrni a vizet.
Most átvesszük az alapvetéseket, hogy minden flottul menjen a tisztításnál.

Karabíner és hintakampó – mennyi mindenre jó!

Azt gondolná az ember, hogy a karabíner az karabíner, a hintakampó meg hintakampó. Nos, akadnak nyilvánvaló felhasználási területei mindkét terméknek, de olyanok is, amikre eddig talán még sosem gondoltunk. A kreatívkodáshoz nem mindig szükséges megvenni a drága és sokszor rossz minőségű hobbiboltokban kapható kiegészítőket. 
Mutatjuk, nekünk mi jutott eszünkbe!

A sokoldalú munkavédelmi kesztyűk

Lehet dolgozni óvatoskodva, a kezünket féltve, és lehet kényelmesen, biztonsággal is. Ha választhatunk, naná, hogy az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat! A munkavédelmi kesztyűket arra találták ki, hogy védjék a kezünket a külső behatásoktól (különböző égési-, vágási- vagy egyéb sérülések).
Megmutatjuk milyen fajták közül válogathat!

Ponthegesztett hálókkal a házi kedvencek védelméért

A ponthegesztett hálók, ismertebb nevükön madárhálók számos előnnyel bírnak, amiket minden kisállattartónak tudnia kell. A madárhálókat azért is szeretik, mert viszonylag egyszerűen méretre szabhatók, így bárhova és bármekkora méretben telepíthetők az egyedi igényeknek megfelelően. Kisállat kifutó, kennel, röpde vagy kalitka? Bármelyiket elkészíthetjük belőle!
Mutatjuk, mi mindenre használhatja! 

Őszi munkák a házban és a ház körül

Az októberi és a novemberi napok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az otthonunkban és a ház körül is rendet tegyünk. A lakásunkban, a garázsban, a fészerben és a kertben is sok munka várhat ránk. Már holnap nekilátna az őszi munkáknak? Akár beltéri, akár kültéri feladatai vannak, webshopunkban minden szükséges szerszámot, eszközt és kiegészítőt megtalál.
Készüljünk fel közösen a télre!

Az ötrétegű csőnek legalább 5 előnye van

A vízellátó rendszert és a fűtésrendszert érintő karbantartási munkálatokat célszerű még az ősz elején, a téli szezon előtt elvégezni. Az elöregedett csövek miatt ugyanis hőveszteséget tapasztalhatunk, páralecsapódás alakulhat ki, sőt akár szivárgás is előfordulhat, ami nagyon veszélyes lehet.
Előzzük meg a bajt csőcserével!

Barkácsoljon velünk madáretetőt!

Az apró madarak életének figyelése remek kikapcsolódás is lehet a hideg téli hónapokban. A kész megvásárlása helyett inkább barkácsolásra buzdítjuk. Készítsen velünk személyre szabott madáretetőt, és töltse meg a madarak számára tökéletesen fogyasztható magkeverékkel, vagy akasszon rá cinkegolyókat!

A mesteri szilikonragasztó

A szilikontömítőt leggyakrabban hézagoláshoz, vízszigeteléshez, fúgák és egyéb rések kitöltéséhez használjuk.
A tatarozás, a felújítás és az építkezés semmiség, ha olyan kiegészítővel dolgozunk, mint a szilikon.
Nézzük meg, hogyan használhatjuk kültéren és beltéren!
Legyen velünk a szilikonozás mestere!

Csókolom, tipli van?

Elképesztő választékkal találkozhatnak azok, akik tiplit, más néven dübelt keresnek.
Van már kicsi, nagy, betonhoz, téglához és gipszkartonhoz való, normál, beütő, pillangó – és a sort még hosszan lehetne folytatni.

Ha tovább olvas, ígérjük, nem fog elveszni a tipli-erdőben.
Mutatjuk a hogyanokat és miérteket!

Adu ász a karácsonyi ajándékok között

Kétfajta ember létezik. Aki már novemberben megvásárolt mindent karácsonyra, és aki jelenleg is azon gondolkozik, hogy mivel okozhatna örömet a szeretteinek. Idén minden aggályt elhessegetünk, mert elhoztuk azt az ajándékot, amit a hölgyek és az urak egyaránt kedvelni fognak. Mutatjuk!

Szerszámkészletek a nőkre hangolva

Ha egy férfi garázsában szerszámokat vagy munkagépeket találunk, azt természetesnek vesszük. De mi van a hölgyekkel, akiknek ugyanúgy szükségük lehet kalapácsra vagy fogóra az otthonukban, esetleg a ház körül? Jó hírünk van, megérkezett a felmentősereg: a webshopunkba újabb női szerszámkészletek érkeztek!

Fejsze vagy balta: melyiket, mire használjuk?

Főként az őszi és a téli hónapokban, de az év bármely időszakaszában szükségünk lehet a kültéri munkavégzéshez fejszére és baltára is.

De mi a különbség ezek között, hogyan és mire érdemes egyiket-másikat használni?
Blogbejegyzésünkben választ adunk ezekre a kérdésekre.

Rendszer a rendszerben - avagy a szerszámtáskák és a szortimenterek hasznossága

Nemcsak az otthonunkban vagy a kertben, hanem a műhelyben és a barkácsmunkák során is szükségünk lehet a szerszámok, a kisebb és a nagyobb kiegészítők profi szortírozására. Ha Ön is rendszeresen gondolkozik el azon, hogy vajon hova pakolhatta a nemrégiben megvásárolt csavarokat, vagy miként tudna rendszert teremteni a káoszban, akkor mutatjuk a hogyanokat.  Kezdje el a rendszerezést velünk!

Farsangi jelmez gyorsan és olcsón. Létezik ilyen?

Minden évben eljön a farsangi időszak, amely nem csak a felhőtlen mulatozásról, de a kreatív és vicces jelmezek készítéséről is szól. Manapság már egyre több kész jelmez is vásárolható a boltokból, de az igazán kreatív szülők maguknak és gyermekeinkenk is saját kezűleg készítik el a frappáns alkotásokat. A legjobb ötletekért sem kell órákat keresgéléssel töltenünk, sőt vannak olyanok, amelyeket akár az otthoni eszköztár felhasználásval is gyorsan megvalósíthatunk. Lássuk is, milyen remek darabok készíthetőek farsangra saját kezűleg! 

A legjobb fürdőszoba trendek és ötletek

A fürdőszobák kivitelezése és felújítása nem mindig egyszerű. Fürdőszoba felújításánál fontos lehet az új trendek között is körülnézni, hiszen remek ötleteket szerezhetünk belőlük, amelyek alapján elkezdhetünk tervezni. Ha saját kezűleg vágna bele a munkába, akkor sem kell aggódni. Kellő utána járással akár saját magunk is kialakíthatjuk új, stílusos fürdőszobánkat! 

Gépi szerszámok, amikre mindig szükség van

Eltörnek, elkopnak, eltűnnek…nyilván akkor, amikor a leginkább kellene dolgoznunk vagy nagyon sietnék egy munkával.A szerszámok már csak ilyenek. Két dolgot tehetünk: bosszankodunk vagy felszívjuk magunkat, és felkészülünk a legváratlanabb helyzetekre. A baj pedig tudjuk, mindig akkor jön, amikor nem számítunk rá, minden zárva és legjobb esetben is napok múlva juthatunk csak hozzá a szükséges eszközhöz, szerszámhoz. 
Éppen ezért mi mindenképpen a jó előre felkészülésre szavazunk. Nézzen körül a leggyakrabban használt gépi szerszámok között!

Négy dolog, amiért szeretjük a reflektorokat

Legfrissebb blogbejegyzésünkben a világítástechnikai eszközök közül is kiemelkedő reflektorokról írtunk.
A reflektorok szót sok esetben használjuk és általában minden nagy erejű, jól irányítható fényű világítótestet ezzel a névvel illetünk. Ugyanakkor a reflektoroknak is számtalan típusa létezik, amelyeket rendkívül sok helyen alkalmazhatunk. Tudja meg Ön is, hogy milyen előnyökkel jár, ha fényvetőket használ a mindennapokban! Olvassa el blogunkat és válassza az Ön igényeinek leginkább megfelelő reflektor változatot!

Színre szín, azaz a munkavádelmi sisak színének jelentése

A színeknek nem csak a hangulatunkra lehetnek hatással, de sok esetben komoly jelentőséggel is bírnak. A munkavédelem területén azonban nem mindig dönthetjük el, hogy milyen színű védőfelszerelést használhatunk, nem véletlenül. Sárga, piros, fehér és kék, talán ezek a leggyakrabban használt színek. A színeknek azonban nem csak a láthatóságban van szerepük az építkezéseken.
Fedezze fel velünk a munkavédelmi sisakok színeinek világát!

A tavaszi előkészületek sztárjai, a kerti szerszámok

A naptár szerint már tavasz van, és hamarosan a saját kertünkön is észrevehetjük a változásokat. Elkezdnek zöldellni a bokrok, a fák, rügyeznek a virágok. Ez pedig azt jelenti, hogy sok teendőnk lesz a kertben, ha kellőképpen felakarunk készülni a melegebb időjárásra.
Lásson hozzá velünk a kertrendezésnek!
 
Összeszedtük azokat a legfontosabb szerszámokat, amik nélkül a sikeres kertrendezés már-már lehetetlen, és amiket mi is nap mint nap alkalmazunk.