Blog

Az oszloptartók abc-je

Az oszloptartók abc-je

Épületvasalat és épületvasalat között is van különbség. Ha Ön sem tudja még, melyik lenne a legmegfelelőbb választás új autóbeállója vagy fészere, esetleg télikertje építéséhez, úgy próbálunk most egy kis segítséggel szolgálni. Lássuk is mi mindent érdemes tudni a nálunk kapható oszloptartó épületvasalatokról, amelyeket különböző faépületek kivitelezéséhez használhatunk!

Az oszloptartók abc-je

 

Amikor kötőelemekről beszélünk valószínűleg egyből mindenkinek a különböző csavarok és szegek jutnak eszébe. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a rögzítéstechnika nem csak ezekből a közkedvelt termékekből tevődik össze. A különböző feladatokhoz különböző kialakítású és méretű vasalatok is szükségesek. Ilyenek többek között a sarokvasak, szegletvasak, és az oszloptartók is.

 

Építés és rögzítés

 

Az építési vasalatok közül laikusként talán legkönnyebben és leggyakrabban használt kültereken hasznosítható termékek a különböző méretekben és kialakításokban beszerezhető oszloptartók. Ezeknek a remek eszközöknek a segítségével egyszerűen megoldhatjuk számtalan szerelési munkánkat.

Leggyakrabban akkor kerülnek előtérbe, amikor új faszerkezeteket szeretnénk megfelelően rögzíteni. Ilyenek lehetnek a kerti hinták, hintaágyak és a különböző kültéri fedett beállók, mint a fatárolók, autóbeállók vagy akár télikertek, fedett teraszok. Ezek a talajhoz csavarral rögzíthető vagy betonozható oszloptartók biztos támaszt jelentenek, segítségükkel korrózióálló és fix alapot tudunk képezni építményeinknek, amelyek így hosszú távon is biztosan állni fognak.

 

Betonozható oszloptartó

 

Az oszloptartók ugyan úgy, mint bármilyen más építési vasalat annyi formában és fajtában létezik, amennyiben csak el tudjuk képzelni. A különböző munkafolyamatokhoz különböző változatokat hoztak létre, de higgye el, a fentebb felsorolt feladatokhoz nem lesz szüksége speciális, nehezen beszerezhető és méregdrága típusokra.

Amennyiben jó előre tudjuk, hogy beton alapot szeretnénk készíteni és abba belesüllyeszteni az oszloptartót, úgy a betonozható változatok lesznek segítségünkre. Már ezekből is kapható fix és állítható fajta is, így nem kell aggódnunk, hogy nem fog beleférni a kinézett oszlop. Az állítható oszloptartó kialakításának köszönhetően rendkívül flexibilis, éppen ezért többféle oszlop rögzítésére alkalmas. A beton megkötése után folytathatjuk is a szerelést!

Amennyiben már egy készre betonozott területre, például terasza szeretnénk tetőszerkezetet felhúzni, télikertet kialakítani, úgy természetesen a betonozás nem lehet opció. Ezekben az esetekben a talpas oszloptartó lesz segítségünkre.

 

Oszloptartó rögzítése

 

Amennyiben talpas oszloptartót választunk, úgy az oszloptartó rögzítése nem feltétlenül egyértelmű. Ezeket a remek oszloptartó elemeket más néven csavarozható oszloptartó néven is emlegetik, ami nem véletlen. Alapcsavar segítségével könnyen rögzíthetjük őket repedésmentes betonba. Kínálatunkban minden mérethez megtalálhatja a szereléshez szükséges alapcsavar változatokat többféle hosszban is.

2 darab
4 377 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 darab
3 076,99 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
4 darab
3 503 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
7 darab
4 734 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
3 darab
5 178,01 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
3 darab
2 724 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek