Blog

Gondoskodjunk időben a kandallónk felújításáról!

Kandallónk nappalink dísze is

A tél vége felé már kevésbé gondolunk a fűtőberendezésünk felújítására vagy alkatrészeinek cseréjére, hiszen ha ilyenkor még egy-egy napra vissza is jön a zimankó, és újra be kell fűtenünk, mégis úgy értékeljük: a hideg évszakokon lassan túl vagyunk, a fűtési rendszerünk állapota miatt pedig elég lesz majd az újabb tél beköszönte előtt aggódnunk. Csakhogy ezt – a nyilvánvaló életvédelmi okok miatt – semmiképp nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, és korántsem elhamarkodott dolog akár már kora tavasszal egy alapos állapotfelmérést végezni, szükség esetén pedig gondoskodni a felújításról vagy az alkatrészek cseréjéről.

Ráadásul míg a fűtés szezonális, a kandallónk, kályhánk egész évben szem előtt van, így nem utolsósorban az esztétikai szempontok miatt is ajánlatos a karbantartásukra időt szánni.

Felújítás vagy csere?

Ha az elmúlt tél során romlást tapasztaltunk a fűtőberendezésünk teljesítményében, akkor mindenképpen mérlegelnünk kell, hogy a felújítás vagy a teljes csere mellett döntsünk. Bár átfordíthatjuk – és feloldhatjuk – ezt a dilemmát úgy, hogy a rendszeres tisztítással, karbantartással, illetve az esetenkénti felújítással éppen az igencsak költséges csere szükségességét kerülhetjük el, és szavatolhatjuk, hogy még hosszú időn át kiszolgáljon minket a meglévő fűtési rendszerünk. A teljesítményromlásért a legtöbbször a kéményben, füstcsőben felhalmozódott égéstermékek a felelősek, amelyeket akár mi magunk is eltávolíthatunk a megfelelő kéménytisztító eszközök segítségével. Más esetekben az alkatrészcsere lehet a megoldás.

Egy új alkatrész csodákra képes

Amennyiben a kandallónk, kályhánk füstcsöve rossz állapotú vagy nem résmentes a rögzítése, elengedhetetlen a cseréje, de akár korszerűsítés céljából is dönthetünk így. A füstcsőcserét praktikus a fűtési szezonon kívül, tavasszal vagy nyáron elvégeztetni, így üzemszünettel sem kell számolnunk.

Webáruházunkból beszerezheti a megfelelő füstcsöveket, idomokat fűtőberendezéséhez – tekintse meg kínálatunkat, és rendeljen mielőbb!