Blog

Indul a kerti parti szezon! Készüljön fel velünk!

2022.04.29 12:11
Indul a kerti parti szezon! Készüljön fel velünk!

A nyár közeledtével a hétvégi programok a kertbe költöznek. Miért is ne élvezhetnénk a sütést, főzést is kertünk nyugalmában? Lássuk is, hogy milyen eszközökre, kiegészítőkre lehet szükségünk ahhoz, hogy a legjobb bulit adhassuk a kertben barátainknak, családunknak!

Indul a kerti parti szezon! Készüljön fel velünk!

A kerti munkákhoz szükséges eszközök beszerzéséről már sokat beszéltünk blog bejegyzéseinkben, a locsolótömlők, talajtakaró fóliák és kerti szerszámok beszerzése és használata mellett azonban szerencsére nem csak munkával lehet eltölteni az időt a kertben.

A jó idő megérkezésével és a növények felébredésével együtt kezdetét veszi a grillezés és bográcsozás időszaka, azaz a kerti parti szezon. A nyár közeledtével a hétvégi programok a kertbe költöznek. Miért is ne élvezhetnénk a sütést, főzést is kertünk nyugalmában? Lássuk is, hogy milyen eszközökre, kiegészítőkre lehet szükségünk ahhoz, hogy a legjobb bulit adhassuk a kertben barátainknak, családunknak!

 


Kerti parti kellékei

Először is el kell döntenünk, hogy milyen módon szeretnénk megoldani a tűzrakást. A gyakorlottabbaknak már a kisujjukban van a tűzcsiholás mestersége, de amennyiben Önnek nincs kéznél megfelelő mennyiségű tűzifa vagy olyan hely, ahol biztonságosan kordában tartható a tűz, javasoljuk, hogy próbálja ki a camping gázfőzőket. Ezeket az eszközöket egyszerűen gázpalackokhoz lehet kapcsolni, így a láng könnyen kordában tartható.

A gázégőkhöz nyomásszabályzó szelepeket is érdemes lehet beszerezni a még nagyobb biztonság elérése érdekében.

A szabad tűzön való sütés, főzés esetén megéri jó előre a közelbe készíteni egy locsolókannában vagy vödörben vizet, hogy szükség esetén eloltható legyen a farakás.

Amennyiben nem grillezni szeretnénk és az öntöttvas grillserpenyőnk sincsen éppen kéznél, úgy a bográcsozás és a nyárson való sütögetés is remek közös programot ígér.

bográcsok


Bográcsozás, nyársas ételek készítése

Nagyobb társaságok vagy események esetében sokszor gyorsabb és biztosabb megoldás egy mindenki által kedvelt

egytálétel készítése a szabad ég alatt. Ehhez nem is találhatnánk jobb kiegészítőket, mint a bográcsok. A jelenlévők létszámának függvényében válogathatunk a 10, 20 és 30 literes változatok között, amelyek már beszerezhetőek vastagfalú és rozsdamentes kialakítással is.

A jó bogrács azonban nem elegendő az étel elkészítéséhez, minden bográcsnak szüksége van egy biztos alapra, amelyet a bográcsállványok tudnak nekik biztosítani.

A nyársas és saslikos ételek kedvelőinek sem kell elkeserednie. Egy egyszerű egyenes vagy villás nyárssal a legkülönfélébb ételek készíthetőek el. Feltűzhetünk rájuk sajtokat, zöldségeket, húsokat, kenyérféléket sőt, az amerikai hagyományokat követve akár még pillecukrot is.

bambusz fáklya


Kerti parti dekoráció

A kellemes kikapcsolódáshoz az ételek mellett szükségünk lehet még egyéb kiegészítőkre is a kertben. A bambuszfáklyák nem csak jó hangulatot kölcsönöznek udvarunknak, de fényüknél kellemesen lehet diskurálni egészen a hajnali órákig. A dekorációk mellett ne feledkezzünk meg a szúnyogok távoltartásáról sem, hiszen nincs az a finom étel, amely kedvéért felkínálnánk magunkat az éhes szúnyograjnak.
A szúnyogriasztós szolár LED lámpák mellett a Thermacell szúnyogriasztó készülékek jelenthetnek gyors és dekoratív megoldást a party közben.

Szerezze be egy helyen a kerti parti ételek elkészítéséhez és a jó buli garantálásához szükséges kiegészítőket egy helyen, a VasMűszakiBolt.hu online barkácsbolt kínálatából!

rendelhető, beszerzés alatt
10 523 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 darab
421,01 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 darab
6 903 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
2 darab
859 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 csomag
840 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 darab
4 033 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
16 csomag
1 035 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek