Blog

Kempingezés – örömteli program vagy rémálom?

Kempingezés – örömteli program vagy rémálom?

Kétfajta ember létezik: aki szeret kempingezni, mert kellemes emlékei vannak róla, és aki nem, mert a szabadban szerzett rossz élményei régóta kísértik.
A kezdő, valamint a haladó táborozókat nem kell meggyőznünk arról, hogy a kempingezés szórakoztató és biztonságos.
Vajon sikerül ezt bebizonyítanunk a bátor újrakezdőknek is? Lássuk!


A ráhangolódás időszakaMinden kempingezés körültekintő tervezést igényel. Először is fontos eldöntenünk, hogy kiépített kempingben kívánjuk-e tölteni a szabadidőnket vagy inkább a vadkemping nyújt számunkra teljes kikapcsolódást. A megfelelő helyszín kiválasztását a következők nagyban meghatározhatják: hol helyezkedik el, vannak-e vendéglátó- és szolgáltatóegységek a közelben, kaphatunk-e gyorsan orvosi ellátást stb.


Gondos eszközválasztásMérjük fel a saját és az útitársaink igényeit, és ezeket figyelembe véve válogassunk a hatalmas kempingtermék-kínálatból! A képletből az időjárást sem érdemes kihagyni, hiszen más és más felszerelések szükségesek meleg és hűvös időben.

A sátorból olyat jelöljünk ki, ami passzol a kemping jellegéhez! Kaphatók már viharálló, túrázáshoz készített modellek, erősen vízálló, hegyvidéki terepen használatos darabok, és praktikus, az egész családnak komfortos sátrak is. Ezek földbeveréséhez és kikötéséhez nem árt, ha viszünk magunkkal plusz kiegészítőket: a vadonban jó barátunk lehet a kalapács, a kampó és a karabíner, és hasznát vehetjük a láncoknak, köteleknek is.

Akár rövid távon gondolkodunk, akár hosszú távra tervezünk, az alvás is fontos része a kempingezésnek. A legjobb, hogy nem kell lemondanunk a kényelemről akkor sem, ha a csillagos ég alatt alszunk. A polifoamtól kezdve a matracon át a kempingágyig számos fekhely közül választhatunk. Ha inkább a hálózsák+párna kombinációjára esküszünk, az is megoldható.

A kempingezést keksszel és konzervekkel is átvészelhetjük, de ezeknél különb ételeket is fogyaszthatunk – csak felszerelés kérdése. Süthetünk nyárson szalonnát és pillecukrot vagy bográcsozhatunk is a szabad tűzön. Ha szívesebben főznék vagy grilleznénk gázpalackkal, arra is van lehetőség. Ha valódi kényelemre vágyunk az étkezések alkalmával, akkor a tányérokon, evőeszközökön és poharakon túl kempingbútorokat, napernyőket vagy árnyékolókat is vihetünk magunkkal.

Cikkünk végére hagytuk azokat az alapvető kempingfelszereléseket, amik nélkül nem is érdemes elindulni. Ilyen pl. az elsősegélydoboz, ami fertőtlenítőszert, kötszert és gyógyszert tartalmaz. Aztán ott van még a tisztasági csomag, amiben tisztálkodószerek, papírzsebkendők és toalettpapírok sorakoznak. De ne feledkezzünk meg a plusz fényforrásokról sem, mert közel sem biztos, hogy a tábortűz fénye elegendő lesz! A napelemes eszközök, gyertyák és zseblámpák könnyen elférnek egy kézitáskában. Ha pedig zümmögés- és csípésmentes kempingre vágyunk, azt szúnyogriasztó készülékekkel biztosíthatjuk.

Ugye jól hangzik? Ha már most nekilátna a pakolásnak, de hiányos a felszerelés, nézzen körbe kemping termékeink között! Országosan szállítunk.

Akciónkról folyamatosan tájékoztatjuk követőinket. Nyomjon egy lájkot Ön is ránk a közösségi oldalakon!

1 darab
8 194 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
9 120 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
2 darab
859 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
143 csomag
11 190 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
421,01 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek