Blog

Készítsük elő kerti csapjainkat a télre!

Készítsük elő kerti csapjainkat a télre!

Gyakori probléma a nagy hideg beálltával, hogy a kerti csapok használhatatlanná válnak, ami tavasszal kellemetlen meglepetéseket is okozhat. A szélsőséges időjárás miatt a szokatlanul kemény telek és a hirtelen jött hidegek okán érdemes előre gondolkozni, és inkább megelőzni, mint pánikban orvosolni a bajt.

Figyeljünk oda, mert csőtörés is lehet a vége!


Ahogy a mínuszok közeledtével a ruhatárunkat is téliesítjük, úgy érdemes a ház körüli dolgokra is szánnunk egy kis plusz időt. Most nem kifejezetten a kerti munkálatokra gondolunk – hiszen ezeket tavaszig még szüneteltethetjük –, sokkal inkább az olyan megfontolt és elővigyázatos lépésekre, mikor is a kerti csapjainkat és a fúrt kútjainkat felkészítjük a fagyosabb napokra. Nem szabad megfeledkeznünk ezekről a lépésekről, hiszen ha befagy a víz, még egy kifogástalan minőségű műanyag vagy erős fém vezeték is könnyedén kitágul, ennek pedig komoly következményei lehetnek.

Hogyan téliesíthető a kerti csap?


Néhány perc alatt elvégezhetőek a következő lépések, így sok bosszankodástól kímélhetjük meg magunkat, és biztosan nem kell a csőtörés okozta károk elhárításával kezdenünk a tavaszi munkálatokat. Következő tippjeink egyáltalán nem bonyolultak, így bárki elvégezheti azokat szakember segítsége nélkül is.
Nyissa ki a csapot, – hogy minden csepp víz kifolyhasson belőle – majd zárja el a fagycsapot! Ennek a téli vízelzáró csapnak a feladata, hogy a vizet már lent, fagyásbiztos környezetben elzárja. Ezt a kis csapot vagy az aknában vagy a földben találja. Ha ez megvan, érdemes a kerti csapot nyitva hagynia, így a felgyülemlett víz biztosan távozik majd a csövekből. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ha a csapot csöpögni látják, azonnal el is zárják azt pedig fontos, hogy egy csepp víz se maradjon benne.
A csöpögés magától megáll majd, amint a felszíni vezetékből kijött az összes felgyülemlett víz. Végezetül ajánlott a csapott télire nyitva hagynia.

Korszerűsítse locsolástechnikai berendezését! Tekintse meg termékeinket, hiszen nálunk kútfejet és különböző méretű dugattyú tömítéseket is talál!