Blog

Locsolni csak okosan, szépen

Kertlocsolás

Bár az idei nyár eddig kegyes volt hozzánk csapadék szempontjából, napjainkban semmire nincs garancia az időjárás szempontjából. Éppen ezért érdemes felkészülni egy hosszabb szárazabb időszakra, hiszen akár idén, akár a jövőben bőven lehet még részünk aszályban. Egy jól kiépített locsólórendszerrel megóvhatjuk a veteményest, a gyümölcsöst vagy éppen a dísznövényeket és a pázsitot a kiszáradástól. Ehhez pedig nem is kell vagyonokat költenünk – feltéve, ha okosan és jó helyről vásárolunk. Lássuk, milyen eszközökkel és kiegészítőkkel segítünk Önnek!

Pisztolypárbaj

Kezdjük a locsolórendszer végével, azaz a szórópisztollyal vagy locsolófejjel. A megfelelő típus kiválasztásával megkönnyíthetjük a munkánkat és a növényeinkhez passzoló vízsugarat biztosíthatunk. Sőt, egyes modellek ennél szélesebb körű használatot is lehetővé tesznek, így például kocsimosáshoz vagy a járda tisztán tartásához is használhatjuk őket. Ha pedig automata rendszerben gondolkodunk, mindenképp oszcillátoros locsolófejekkel érdemes felszerelni a kertet. Így az öntözés nemcsak kényelmesebb, de víztakarékosabb is lesz.

A megfelelő tömlődés

A köznyelv slagnak hívja, a szakik locsolótömlőnek, de a név másodlagos. Ami fontos, hogy a vízhozammal kompatibilis átmérőjű típust vásároljunk, hiszen csak így biztosíthatjuk a tökéletes locsolást. Emellett érdemes a hosszra is külön figyelmet fordítani, ha nem akarunk azon bosszankodni, hogy a tömlő nem ér el a kert minden pontjába. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha csavarodásmentes modellt választunk, ezeknek a slaugaknak ráadásul jellemzően az élettartama is hosszabb.

                 

Ha van kút

Az egész nyáron tartó locsolás nem olcsó mulatság, ha kizárólag hálózati víz áll rendelkezésünkre. Éppen ezért sokan döntenek az ásott kutak mellett, melyek lényegében ingyenessé teszik a műveletet. Ehhez azonban számos alkatrészre és eszközre lesz szükségünk a dugattyúktól kezdve a tömítéseken át egészen a kútfejekig. Utóbbiak hasznosságuk mellett a kert díszeként is funkcionálnak, ezért érdemes színben és kialakításban is olyat választani, ami harmonizál az udvar kialakításával.

Segítünk a döntésben: ha úgy érzi, szakértőkre van szüksége a tökéletes locsolástechnikai eszközök kiválasztásához, elérhetőségeinken választ kaphat kérdéseire. Érdemes végigböngészni a kínálatot, és felvenni velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!