Blog

Madárházak, röpdék, ketrecek fillérekből – ponthegesztett háló

Madárkalitka, ketrec

A ponthegesztett háló rendkívül hasznos, már-már nélkülözhetetlen kellék azok számára, akik akár hobbiból, akár gazdaként madarakat, baromfikat, kisebb állatokat tartanak. Biztonságos és strapabíró ketrecek, kalitkák és röpdék alakíthatók ki belőle, amelyek hosszú éveken keresztül maradéktalanul látják el feladatukat.

A madárháló néven is ismert ponthegesztett háló remek alternatívája a hagyományosabb dróthálónak, amelyhez viszonyítva több előnnyel is bír. Ezek – a teljesség igénye nélkül – a következők:

 

  • A hegesztésből kifolyólag stabilabb és merevebb, mint a drótfonat
  • Szintén a hegesztésből, valamint az anyagából adódik a tartóssága
  • Sűrűbb a lyukosztása, így az állatokra nézve biztonságosabb
  • Kimondottan könnyen szabható
  • Nagyon egyszerűen visszabontható és újrahasznosítható

 

Mire használjuk a ponthegesztett hálót?

  • Baromfiudvar készítése, elkerítése. Akár nagyobb számban, akár hobbiból tartunk háztáji szárnyasokat – tyúkot, kacsát, pulykát, libát vagy galambot –, kötelességünk gondoskodni a madarak biztonságáról. Mindegy, hogy egy nagyobb területet akarunk elkeríteni, vagy egy kisebb építményt tervezünk összeállítani pár madár számára, a ponthegesztett hálóval egyik esetben sem lőhetünk mellé. Ez a háló elég erős szerkezetű ahhoz, hogy a madarak ne tudják kikezdeni, miközben a ragadozókat – rókákat, nyesteket – is hatékonyan távol tartja.
  • Ketrec készítése. A tanyákon jellemzően többféle állatot tartanak a gazdák. A ponthegesztett háló a kistestű haszonállatoknak, például a nyulaknak készített ketrechez is ideális megoldás.
  • Röpde papagájoknak és egyéb díszmadaraknak. A különféle díszmadarak a népszerű házi kedvencek táborába tartoznak, hiszen szépek és szórakoztatóak. A felelős állattartók mindent megtesznek az élőlények jóllétéért, és a papagájok, kakaduk, díszmadarak esetében ehhez hozzátartozik a röpde biztosítása is. A röpdeépítéshez kiváló alapanyag a ponthegesztett háló, hiszen a strapabíró szerkezet többféle rácsközzel is elérhető, így garantáltan megtaláljuk a kedvencünk számára a legbiztonságosabbat.
  • Térelválasztás. A fentieken túl a ponthegesztett háló természetesen kerítésnek és telken belüli térelválasztáshoz is használható. Ha mellette tesszük le a voksunkat, egy dologra azért érdemes odafigyelni: a telepítéshez sima, egyenes talajfelszínre, illetve lábazatra van szükség.