Blog

Mik a jó szúnyogháló ismérvei?

Szúnyoghálóink

Az elmúlt hetek esős időjárása jót tett ugyan a földeknek és a mezőgazdaságnak (a májusi eső aranyat ér!), ugyanakkor a szúnyogszaporulat számára is kedvező feltételeket jelentett. Érdemes tehát komoly invázióval számolni a következő hónapokban, és célszerű már most elkezdeni a felkészülést a vérszívók távoltartására. Egy jó szúnyogháló aranyat ér a nyári napokon – igen ám, de milyen is pontosan a jó szúnyogháló? Erre a kérdésre keressük a választ aktuális blogbejegyzésünkben.

Legyen erős!

Bár a szúnyog közmondásosan gyengécske élőlény, a hálónak mégis erősnek kell lennie. Egyrészt azért, mert számos egyéb rovar és bogár ellen is védelmet kell biztosítania, márpedig egy testesebb ízeltlábú könnyedén leszakíthatja a helyéről a rosszul rögzített vagy gyenge anyagból készült „védelmi rendszert”. Másrészt azért érdemes masszív szúnyoghálót választani, mert számos egyéb behatás is érheti. Akár a cicánk, kutyánk is kárt tehet benne, letépheti egy erősebb szél vagy kiszaggathatja egy nagyobb jégeső. A legbiztosabb megoldás, ha fémből készült szúnyoghálót választunk, mivel ezek a termékek a legerősebbek.

Legyen könnyen szerelhető!

Sokan nem szeretnek a munkálatokkal bajlódni, másoknak idejük sincs rá. Szerencsére ma már több megoldás is létezik, ha villámgyorsan szeretnénk szúnyoghálóval felszerelni a nyílászárókat. A legkézenfekvőbb megoldás az öntapadós verzió, ami tényleg néhány szempillantás alatt a helyére illeszthető. Hasonlóan egyszerű a pattintós változat, ahol szintén elegendő pár mozdulat, hogy elzárjuk otthonunkat a hívatlan vendégek elől. Ha ennél komplexebb (ugyanakkor tartósabb) szerelési módszert választunk (rolós vagy pliszé szúnyogháló), érdemes szakembert hívni, hogy az eredmény valóban tartós és kifogástalan legyen.

Legyen esztétikus!

A szúnyoghálót nap mint nap látni fogjuk, amikor kinézünk az ablakon, így fontos, hogy ne bántsa a szemünket. A fekete és a fehér típusok konszolidált és kézenfekvő választást jelentenek, de akár színesebbé is tehetjük lakásunkat a vérszívók elleni küzdelem jegyében. A minőség azonban itt is sokat számít, hiszen a napfény hatására a gyengébb színvonalú szúnyoghálók idővel kifakulhatnak, sőt akár az anyag is veszíthet ellenálló képességéből.

Találja meg az otthonához illő szúnyoghálót webshopunkban, nézzen szét kínálatunkban!