Blog

Ó, azok a sokoldalú szúnyoghálók!

Szúnyogháló típusok

Szúnyoghálókat elsősorban moszkitók és kisebb rovarok távoltartásának céljából szoktunk felszerelni. A szövedékek azonban multifunkcionálisabbak annál, mintsem hogy csak az ablakokra vagy az ajtókra rögzítve vigyázzák nyugalmunkat a tavaszi és nyári időszakban. Mindegy, hogy fém, üvegszálas vagy öntapadós szúnyogháló van otthon elfekvőben, számos dologra felhasználhatók a feleslegessé vált, kallódó darabok. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre. Olvassa tovább cikkünket, és gyűjtsön inspirációt!

Szúnyoghálók egy kicsit másképp

  • Baldachin: a szülői vagy akár gyerek hálószoba ékessége lehet egy szúnyoghálóból készített, fodros baldachin. Minél lágyabb és vékonyabb anyagú modellt választ ennek elkészítéséhez, annál mutatósabb végeredményre számíthat.
  • Védőháló: a kisgyermekes szülők jól tudják, hogy milyen erőkkel kell szembenézniük a szabadban. Csemetéjük álmát könnyedén megzavarhatják a szúnyogok, méhek, és egyéb bogarak. Védekezzen ellenük szúnyoghálóval!
  • Fali kép: az ügyes kezűek megpróbálkozhatnak a szúnyoghálók nem éppen szokványos felhasználásával is. Tartós fa- vagy fémkeretre rögzítve a szúnyoghálók dekor elemként is megállják helyüket a modern otthonokban.
  • Függő: azok, akik kedvelik a kiegészítőket /gondolunk itt elsősorban a fülbevalókra és nyakláncokra/, ékszertartóként is alkalmazhatják a szúnyoghálókat. A kis négyzetekbe akasztva egyszerűen és praktikusan elhelyezhetik a csecsebecséket.
  • Fejdísz, kitűző: leginkább az esküvőkön jellemző, hogy a menyasszony fejdíszt, a vőlegény, illetve a tanúk és az örömapák pedig kitűzőt viselnek. Ezek az aprócska kiegészítők éppúgy készülhetnek szúnyoghálóból, mint például selyemből.
  • Méhész kiegészítők: a sűrűbb szövésű szúnyoghálók azon túl, hogy akár a méz szűrésére is használhatók, megfelelő védelmet nyújthatnak az érzékenyebb testtájékokon, például az arcon.
  • Akvarista kiegészítő: akár hobbiból, akár hivatásszerűen tart akváriumot, ügyelni szükséges a benne lévő víz minőségére. Fontos, hogy természetes körülményeket biztosítson a halaknak, növényeknek – a vizet szúnyoghálóval is átszűrheti.

Akár a moszkitók ellen védekezne, akár ötleteink egyikét szeretné megvalósítani, érdemes körbenéznie webshopunkban. Itt tartós, magas minőségű szúnyoghálókat rendelhet.