Blog

Páratlan páros

Páratlan páros

Nem túlzás, közülük az egyik mindenkivel jól kijön, olyan társ, aki sosem hagy cserben, mindig segít, kivéve talán egy esetet, ha ki-, vagyis inkább lemerült. Nem másvalakiről, pontosabban valamiről van szó, mint az akkus csavarbehajtóról. Ez a jolly joker szerszám a barkácsműhelyek nélkülözhetetlen kelléke, ezermesterek és profik hűséges fegyvertartója, de gyakran a háztartások mentőangyala is. Sokszínűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szinte nincs olyan szerelési vagy javítási munka, amit ne lehetne vele elvégezni.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy olyan helyen kellett lyukat fúrni, ahova nem ért el a kábel, vagy nem volt vezetékes áram a környéken. A nagy teljesítményű, strapabíró kivitelezésű csavarbehajtó nem ismeri ezeket a korlátokat, ezért bárhol használható. A gépi meghajtás segítségével egyszerűbben, gyorsabban és könnyebben ki lehet vele fúrni a fát és a különböző fémeket is, mint a hagyományos szerszámokkal. Érdemes ugyanakkor előbb jól átgondolni, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve jövőbeli „házi vagy ipari kedvencünk.”

 

Minden csavar a helyére kerül

A kisméretű csavarbehajtók az apróbb szerelőmunkáknál előnyösek, mert könnyebbek, viszont profi felhasználás esetén ajánlott a nagyobb, összetettebb funkciókkal bíró gépet választani. A több fokozatú, állítható sebesség például egy olyan jellemző, amely rugalmasan alkalmazkodik a munka körülményeihez. Otthoni használat esetén egyébként bőven elegendő lehet az egy sebességfokozatú fúró-csavarozó.

Fontos szempont a gép súlya, főleg a kezdő barkácsolók esetében. Hasznos tipp, hogy amikor csavarozáshoz használjuk a szerszámot, mindig figyeljünk arra, hogy a gép a megfelelő, csavarozó funkcióba legyen állítva.

Abban az esetben, ha gyakran tevékenykedünk ezzel a páratlan eszközzel, a legjobb, ha beszerzünk egy tartalék akkumulátort is. A praktikus tárolás és szállítás érdekében pedig érdemes kofferes megoldású terméket választani. Ha hosszú távra szeretné megtalálni ügyeskezű „párját”, ne habozzon, mert az akkus fúró-csavarbehajtókat, a készlet erejéig most akciós áron kínáljuk Önöknek!