Blog

Sok múlik azon, hogy milyen zárat választ

Sok múlik azon, hogy milyen zárat választ

Otthonunk biztonságát számos tényező befolyásolja. A nyílászárók minősége, az elhelyezkedés vagy éppen a riasztó-, esetleg kamerarendszer megléte vagy hiánya. A lakás vagy ház védelme azonban a záraknál kezdődik, hiszen elsődleges védvonalat jelentenek az illetéktelen behatolókkal szemben. Ha jól választ, nem csak szeretteit és értékeit tudhatja biztonságban, de még kényelmesebbé teheti otthonát, és még a rezsiszámlából is lefaraghat. Blogbejegyzésünkben hasznos tanácsokat adunk a zárválasztással kapcsolatban.

Nem érdemes spórolni

Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy olcsó és alacsony minőségű ajtót vagy zárat vásárolnak. Ezzel pedig szinte felkínálják otthonukat a betörőknek. Egy profi tolvaj ugyanis egyetlen perc alatt képes elbánni egy silány minőségű zárbetéttel. Márpedig az idő kulcsfontosságú tényező: minél több idő kell a zár feltöréséhez, annál kisebb eséllyel választják a mi lakásunkat az illetéktelen behatolók. Az olcsó záraknak is van ugyanakkor létjogosultsága, hiszen a beltéri ajtók esetén költséghatékonyan oldhatjuk meg a zárást.

A bejárati ajtó esetében azonban érdemes mélyebben a pénztárcánkba nyúlnunk, és olyan típust választani, ami fúrás és savazás elleni védelemmel is el van látva. Egyes modellek törésvédelmet is kapnak, ami extra biztonságot jelent. A méret is döntő paraméter: ha a zárbetét kilóg, könnyen megfogható és eltörhető. A profiknak már néhány milliméter is elég lehet! Bár 100%-os biztonság nincs, a modern zárak már szinte betörésbiztosnak mondhatók az olyan technikáknak köszönhetően, mint a beépített chiprendszer, a másolhatatlan kulcs vagy a      10 csapos zárbetét.

Kényelem és szigetelés

A jó zár nem csupán biztonságot ad, de komfortossá is teszi a mindennapokat. Egy folyton beragadó, nehezen nyitható ajtó csak bosszúságot jelent, a folyamatos cserélgetés pedig a családi pénztárcát is megterheli. Ha pedig már a pénzügyeknél tartunk, érdemes egy másik szempontot is figyelembe venni. Egy jó minőségű zár és ajtó a hő- és zajszigetelésben is komoly szerepet játszik. A bejárati ajtó hőtartás kapcsán az egyik legfontosabb elem, egy több ponton tartó, modern zár pedig megakadályozza, hogy a meleg kiáramoljon a házból. Hosszú távon tehát komoly összegetek spórolhat a fűtésszámlán, ha jó minőségű zárat választ.

Tekintse meg a Vasműszaki webáruház zárkínálatát, és keressen minket bizalommal, ha szaktanácsra van szüksége!