Blog

Takarófólia kisokos

2022.04.07 14:15
Takarófólia kisokos

Amikor takarófóliáról beszélünk sokaknak nem a kertben használatos különböző fólia változatok jutnak eszébe, hanem a festés során felhasznált, a bútorok, padló védelmét szolgáló különböző erősségben és nagyságban kapható festő, felújító takarófóliák. Most egy sokkal speciálisabb, a kertben megfelelő és sok esetben kifejezetten ajánlott termék típusról, a kerti takarófóliákról adunk egy kis áttekintsét! Olvasson tovább a hasznos tudnivalókért!

Takarófólia kisokos

Természetesen ha nem szeretnénk feleslegesen takarítani és kapargatni a festéket a földről és a bútorokról, akkor az ezekhez a munkákhoz megfelelő segítséggel szolgáló takarófóliákat is találhat kínálatunkban a fóliák, ponyvák kategóriák között.

De térjünk is rá a kerti eszközökre és a tavasszal és ősszel is egyaránt használható termékek áttekintésére.
Kezdjük is a legelején. Mikor érdemes talajtakaró vásárlásán gondolkozni? Mindig szükséges? Hogyan válasszuk ki a tökéletes változatot?

Nézzük meg, hogy mekkora területre szeretnénk lehelyezni a takarófóliát, illetve milyen típusú növényeket szeretnénk a segítségével termeszteni. Ezeket az adatokat jól jegyezzük fel magunknak, majd nézzük meg, hogy mely termékek illenek bele elképzeléseinkbe.

Természetesen ezeknek a kiegészítőknek a használata nem kötelező és nem is mindig szükséges, de hatalmas segítséget tudnak jelenteni nem csak a kezdő kertszépítőknek, hanem a rendszeresen kertészkedőknek is a kert tisztán, rendben és gazmentesen tartásában.

Akár paradicsomot, akár epret vagy fűszernövényeket szeretnénk ültetni a kiskertbe fontos figyelembe venni a talaj adottságait, megtervezni az ületetendő növények helyét. Nem mindegy, hogy milyen távolságra, milye mélyre kerülnek a palánták.


Fűszernövény, eper, paradicsom takarófólia

Az új generációs mezőgazdasági és kiskerti takarófóliák speciálisan paradicsomok, fűszernövények és eprek termesztéséhez lettek kifejlesztve. Az előre kivágott, ültetési lyukakkal ellátott fóliák jobban ellenállnak a szakadásoknak, mint a korábbi kivitelek, könnyen kiteríthetőek és telepíthetőek, kompakt csomagolásban érkeznek, így amennyiben nem kerül valamelyik azonnal felhasználásra, úgy sem foglalnak nagy helyet a garázsban, pincében vagy fészerben.

Az előre perforált ültetőlyukak előnye, hogy segítségükkel a növényeket megfelelő távolságba tudjuk elhelyezni, ennek köszönhetően optimálisan tudnak terebélyeseni, növekedni.

Nagy előnyök, hogy nem verődik fel tőlük a homok és a föld locsolás közben sem, így növényeinek nem fogja ellepni a por. Sőt, a paradicsomhoz és eperhez kifejlesztett változat piros színével még a gyümölcsök érését is segítheti.

A paradicsom és eper takarófólia piros színe visszaveri a fényspektrum piros hullámait, amelyek befolyásolják a termék puhaságát és édességét, és átlagosan 12-20%-kal növelheti a terméshozamot is. A talajfólia használata minden paradicsomfajta termesztéséhez ajánlott, beleértve a lapos és húsos, kerek és hosszúkás paradicsomokat, és a kis méretű koktélparadicsomokat is.

fűszernövény takarófólia

Amennyiben a termékek leírásának megfelelően járunk el, hosszú órákat spórolhatunk meg magunknak a tökéletes palántalehelyezés tekintetében.

A termékek kiszerelése egységcsomag, amelyek mérete egyöntetűen (paradicsom, eper és fűszernövény takarófólia) 500 cm hosszú, azaz 5 méter, szélessége 0,95 méter, azaz 95 cm.

Azt hiszi ez is ki fog fogni Önön? Biztos, hogy nem! Ezeknél a remek kertészeti kiegészítőknél a siker garantált!


Vastagabb talajtakaró kiegészítők: az agroszövet és a geotextil

Amennyiben a fűszernövényekhez, paradicsomhoz és eperhez használt takarófólia változatokat már lehelyeztük, úgy célszerű lehet körülnézni a nagyobb kertekbe, fóliasátrakba is alkalmas lehetőségek között.

Felújítás esetén érdemes lehet a bejáró, a térkövezendő rész alá geotextilt, vakondhálót is lefektetni. Ezek a talajtakarók, nem csak a gyomosodást képesek kordában tartani, de segítségükkel kisebb eséllyel teszik tönkre munkánk gyümölcsét a vakondokok.

geotextília


Mire jó a geotextil?

A geotextil számtalan felhasználási területe és könnyű kezelhetősége miatt az egyik legkeresettebb talajtakró szövet a piacon. Tulajdonképpen nem más, mint egy tűnemezelt textilanyag, amely előkertekben, balkonládákban, dézsákban, díszágyásokban, veteményes kertben, de akár a fóliasátorban is felhasználható.

Segítségünkre lehet a gyomok ellen, különböző talajtípusok elkülönítésében, a forróság és fagy elleni védekezésben is.

 

Mihez használható az agroszövet?

A geotextil és az agroszövet könnyen összekeverhető termékek, ameddig az ember nem fogta még saját kezében őket. Az agroszövet a geotextíliákhoz hasonlóan szintén átengedi a vizet magán és segítségünkre lehet a gyomok visszaszorításában is, anyaga azonban merevebb.

Leggyakrabban konténeres faiskolákban, konténeres kertészetekben és fóliasátrakban hasznosítják remek tulajdonságait. Az agroszövet legfontosabb és egyben talán leghasznosabb tulajdonsága is a legyökeresedés és a gyomosodás megakadályozása. Vásárlás előtt fontos tudni, hogy ez a fajta talajtakaró szövet kisebb mértékben hajlítható, mint a tűnemezelt geotextil.

agroszövet

 

További információk is szükségesek Önnek a telepítés megkezdéséhez? Olvassa el a termékek pontos leírásait és válassza ki a céljaihoz leginkább illő változatot! Vásárolni online a legegyszerűbb, a kiszállítás pedig gyors és precíz!

#minden jog fenntartva #2022 #címkék #mail #talajtakaró kisokos #üres #szükség #fontos #például #rajta #következő #tökéletesen #túl #vásárolni #bútorok #túl #információk #során #kisebb #címkék #például #fontos #használata #például #festéket #esetben #esetben ajánlott #érdemes
rendelhető, beszerzés alatt
1 065 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
16 darab
1 387,01 Ft
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
0 tekercs
25 463 Ft
Egységár: 159,14 Ft/m2
ELFOGYOTT
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
54 791 Ft
Egységár: 273,96 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
146 635 Ft
Egységár: 733,18 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
0 tekercs
73 157,99 Ft
Egységár: 365,79 Ft/m2
ELFOGYOTT
Részletek
Részletek
85 méter
1 394 Ft
Egységár: 697 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
82 méter
1 789 Ft
Egységár: 894,5 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
3 561 Ft
Egységár: 1 780,5 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
1 tekercs
28 803,99 Ft
Egységár: 274,32 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
rendelhető, beszerzés alatt
48 726 Ft
Egységár: 464,06 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
5 csomag
2 176,01 Ft
Egységár: 435,2 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
121 méter
700 Ft
Egységár: 666,67 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek
51 méter
1 143 Ft
Egységár: 692,73 Ft/m2
Talicskába
Talicskába
Részletek
Részletek